search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:34
MENU CLOSE

Πιονγκγιάνγκ: Ούτε μία οβίδα στα χωρικά μας ύδατα αλλιώς…

07.05.2013 05:36
Πιονγκγιάνγκ: Ούτε μία οβίδα στα χωρικά μας ύδατα αλλιώς… - Media

Ο βορειοκορεατικός στρατός απείλησε σήμερα με άμεσα αντίποινα εάν «έστω και μια οβίδα» πέσει στα βορειοκορεατικά χωρικά ύδατα στη διάρκεια των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούν ΗΠΑ και Νότια Κορέα

Ο βορειοκορεατικός στρατός απείλησε σήμερα με άμεσα αντίποινα εάν «έστω και μια οβίδα» πέσει στα βορειοκορεατικά χωρικά ύδατα στη διάρκεια των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούν ΗΠΑ και Νότια Κορέα, μια συνήθης προειδοποίηση από την Πιονγκγιάνγκ.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο KCNA, τα βορειοκορεατικά στρατεύματα έχουν λάβει διαταγή «να ενεργήσουν αμέσως στην περίπτωση που πέσει έστω και μια οβίδα» στη βορειοκορεατική πλευρά των θαλασσίων συνόρων ανάμεσα στις δυο χώρες, στην Κίτρινη Θάλασσα.
 
Και εάν οι Αμερικανοί και οι Νοτιοκορεάτες αντιδράσουν από την πλευρά τους, τότε τα νοτιοκορεατικά νησιά στην περιοχή των θαλασσίων συνόρων θα γίνουν «παρανάλωμα του πυρός», προειδοποιεί η διοίκηση του στρατού.
 
Ωστόσο, παρά τις απειλές αυτές, η ένταση φαίνεται να έχει μειωθεί στη χερσόνησο τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από μια κρίση πολλών εβδομάδων, που προκλήθηκε μετά την επιτυχημένη εκτόξευση ενός βορειοκορεατικού πυραύλου τον Δεκέμβριο και μια τρίτη πυρηνική δοκιμή το Φεβρουάριο, στις οποίες η διεθνής κοινότητα αντέδρασε με νέες κυρώσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:34