search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:09
MENU CLOSE

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» περνά σε καναδικά χέρια

07.05.2013 09:29
Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» περνά σε καναδικά χέρια - Media

Στην πώληση της Hochtief Airport GmbH, της θυγατρικής εταιρείας επενδύσεων και διαχείρισης αεροδρομίων -μεταξύ των οποίων, της Αθήνας- προχωρά η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Hochtief.

Στην πώληση της Hochtief Airport GmbH, της θυγατρικής εταιρείας επενδύσεων και διαχείρισης αεροδρομίων -μεταξύ των οποίων, της Αθήνας, της Βουδαπέστης, του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ, του Σίδνεϊ και των Τιράνων- προχωρά η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Hochtief.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η πώληση στο καναδικό συνταξιοδοτικό fund, PSP Investments, η οποία έχει αναδρομική ισχύ από την 1 Ιανουαρίου 2013, θα αποφέρει περίπου 1,1 δισ. ευρώ στον γερμανικό κολοσσό και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.
«Η συναλλαγή είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ ανταγωνιστικής διαδικασίας. Τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους και για την επένδυση στον τομέα κατασκευής υποδομών. Η πώληση θα ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική και ανταγωνιστική θέση της Hochtief» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαρσελίνο Φερνάντες Βέρντες. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Πέτερ Σάσενφελντ σημείωσε, από την πλευρά του, ότι η θυγατρική περνά στα χέρια «ενός αξιόπιστου επενδυτή, ο οποίος θα συνεχίσει να στηρίζει τον κλάδο των αεροδρομίων κατά υπεύθυνο τρόπο» και πρόσθεσε ότι, με αυτό τον τρόπο, «έχει επιτευχθεί ο στόχος της Hochtief να δοθεί προοπτική στους εργαζόμενους».
Η Hochtief Airport GmbH διαχειρίζεται τη μετακίνηση περίπου 95 εκατομμυρίων επιβατών, σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα δε με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Stern, η πώλησή της σχεδιαζόταν από τη μητρική εταιρεία εδώ και καιρό, αλλά, λόγω της κρίσης, δεν είχε καταστεί ως τώρα δυνατό να επιτευχθεί το επιθυμητό τίμημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:08