search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:18
MENU CLOSE

Κική Δημουλά: «Δεν αντέχω τους μετανάστες στην Κυψέλη. Πιάνουν όλα τα παγκάκια»

07.05.2013 14:35

Σφοδρές αντιδράσεις στο διαδίκτυο και στα social media προκαλούν οι ρατσιστικές δηλώσεις που φέρεται να έκανε η ποιήτρια Κική Δημουλά σε εκδήλωση των Atenistas στην Κυψέλη.

Σφοδρές αντιδράσεις στο διαδίκτυο και στα social media προκαλούν οι ρατσιστικές δηλώσεις που φέρεται να έκανε η ποιήτρια Κική Δημουλά σε εκδήλωση των Atenistas στην Κυψέλη.
 
Το γεγονός έφερε στο φως της δημοσιότητας  η «Εφημερίδα των Συντακτών» μέσω άρθρου της Άννας Δαμιανίδη στη στήλη της «Τρίτη Ματιά».
 
Η δημοσιογράφος κάνει λόγο για ρατσιστικό παραλήρημα της ποιήτριας.
 
Στο κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρει:
 
«Στο τέλος της περιήγησης στην αυλή του σχολείου περιμέναμε ν' ακούσουμε κάτι ωραίο και αξέχαστο από τα χείλη πνευματικών ανθρώπων. Και τι είπε η ποιήτρια; Ότι δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, τόσοι πολλοί που είναι, πιάνουν και τα παγκάκια, δεν βρίσκεις να καθίσεις στην πλατεία, άσε που κλέβουν και φοβάται να βγει από το σπίτι της, α-πα-πα! χάλια. Εντάξει δεν χρειαζόταν να είσαι διακεκριμένη ποιήτρια για να πεις τέτοια. Τα λένε κάθε μέρα γριές στο τρόλεϊ για να πιάσουν κουβέντα. Κι ούτε καν όλες, κάμποσες έχουν καταλάβει ότι δεν μπορείς να γενικεύεις έτσι και συγκρατούνται».
 
Και συνεχίζει παρακάτω: «Η ποιήτρια επιβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα η μπαναλιτέ του ξενοφοβικού λόγου δεν γνωρίζει σύνορα, ταξικά και άλλα. Με άνεση μπορείς να γενικεύεις, να βγάζεις το ρατσισμό σου χωρίς άγχος, ακόμα και δημόσια, ακόμα και σε πρωτοποριακές συναντήσεις γνωριμίας με το χώρο και τους γείτονες. Αλίμονο, τι είναι η πολιτική ορθότης για μια ποιήτρια που έφτασε στην κορυφή; Ξενέρωτες αμερικανιές».
 
Η Κική Δημουλά είναι Ελληνίδα ποιήτρια και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της ποίησης, έχει εκδώσει πολλές ποιητικές συλλογές και πεζά κείμενα και έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:18