search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:21
MENU CLOSE

100-120 δισ. ευρώ θα πάρει η Ελλάδα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια!

28.04.2010 15:15
100-120 δισ. ευρώ θα πάρει η Ελλάδα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια!  - Media

Χωρίς να έχει διευκρινιστεί το ύψος του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό με το οποίο θα στηριχθεί η ελληνική οικονομία την ερχόμενη τριετία θα ανέλθει στα 100 με 120 δισ. ευρώ. «Η κατάσταση είναι σοβαρή και οι Έλληνες πρέπει να κάνουν πολύ σημαντικά βήματα», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία δεν θα “χαρίσει” λεφτά στην Ελλάδα, θα της τα δανείσει.

Χωρίς να έχει διευκρινιστεί το ύψος του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό με το οποίο θα στηριχθεί η ελληνική οικονομία την ερχόμενη τριετία θα ανέλθει στα 100 με 120 δισ. ευρώ

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και οι Έλληνες πρέπει να κάνουν πολύ σημαντικά βήματα», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία δεν θα “χαρίσει” λεφτά στην Ελλάδα, θα της τα δανείσει.

Η Μέρκελ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις άμεσα, ώστε να διαφυλαχθεί η σταθερότητα της ευρωζώνης. Για ακόμη μία φορά επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει όχι μόνο να λάβει νέα μέτρα για την επιτυχία του μεγαλεπήβολου προγράμματος σταθερότητας της, αλλά και να τα τηρήσει.

Νωρίτερα κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ και ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, σημείωσε ότι οι υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα και δήλωσε ότι ελπίζει αυτό να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Επανέλαβε αρκετές φορές ότι είναι ανάγκη η Γερμανία να λάβει μια γρήγορη απόφαση.

Ο πρόεδρος του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν αναγνώρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει επώδυνα μέτρα και σημείωσε ότι πρέπει οι αποφάσεις να ληφθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται, διότι κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση στις αγορές χειροτερεύει.

Ο κ. Στρος Καν είπε χαρακτηριστικά, “ότι διακυβεύεται η εμπιστοσύνη στο σύνολο της ευρωζώνης εξαιτίας της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης”.

‘Άλλωστε, ο βουλευτής των πράσινων στη Γερμανία, Γιούργεκν Τρίτεν, επικαλούμενος δηλώσεις του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, δηλώνει ότι το ποσό θα κυμανθεί ανάμεσα στα 100 με 120 δισ. ευρώ, και ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ότι κατά το ίδιο διάστημα, η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει έξω από τις αγορές και να μη δανειστεί.

«Οι Γερμανοί βουλευτές ενημερώθηκαν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τεθεί εκτός αγοράς εκ των πραγμάτων για τρία χρόνια», είπε ο Γιούρκεν Τρίτεν, αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων.

«Το πακέτο θα δοθεί σε περίοδο τριών ετών», σημείωσε ο Τρίτεν και προσέθεσε: «Η Ελλάδα θα πρέπει ντε φάκτο να απομακρυνθεί από τις χρηματαγορές για τρία χρόνια».

Τις λεπτομέρειες αυτές του σχεδίου επιβεβαίωσε και στέλεχος των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών.

Ο Τόμας Όπερμαν, ένας από τους κοινοβουλευτικούς ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατών, δήλωσε ότι το ΔΝΤ αναφέρθηκε σε έναν αριθμό 120 δισ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:19