15/10/2019 11:01:36

Σπαρτιάτες: οι Σκλάβοι του Πολέμου

Σπαρτιάτες: οι Σκλάβοι του Πολέμου - Media
Χαρίτων Γιωτάκης
Εκδόσεις:
Χριστάκης
Σελ.: 584

Το πολυσέλιδο αυτό μυθιστόρημα έχει ως βασικό του θέμα την πολεμική παράδοση των Σπαρτιατών. Ο συγγραφέας, παρά το γεγονός ότι κινείται σε μια εποχή κι έναν πολιτισμό που προφανώς του ασκούν γοητεία, δεν διστάζει να σταθεί κριτικά απέναντι στον μιλιταρισμό της σπαρτιάτικης καθημερινότητας, ενός συστήματος ζωής που βασίζεται ουσιαστικά και αποκλειστικά πάνω στις πολεμικές αξίες.
Στον οίκο του ευγενούς Σπαρτιάτη Ιπποκλή γεννιέται ο γιος του ο Αρχίας. Όπως όλα τα παιδιά της πόλης, έτσι και αυτός θα ανατραφεί με μοναδικό σκοπό να γιγαντώσει το μεγαλείο της Λακεδαίμονος. Μαζί με όλα τα αρσενικά παιδιά της Σπάρτης, ξεκινά η διάπλαση του σώματος, του πνεύματος και κυρίως του χαρακτήρα του, με έναν διαρκή βιασμό της ψυχής του. Ονομάζεται οπλίτης της Σπάρτης και ορκίζεται σε αυτήν απόλυτη πίστη. Αναρριχάται σε όλα τα αξιώματα της πόλης, ακολουθώντας τον μέντορά του και μελλοντικό βασιλιά Λεωνίδα. Καθώς ο περσικός κίνδυνος πλησιάζει, ο Αρχίας στηρίζει αναντίρρητα τις αποφάσεις του Λεωνίδα, ο οποίος, ευφυής και καινοτόμος, εφαρμόζει με αργές και προσεκτικές κινήσεις ένα πρωτοφανές σχέδιο. Η υπόθεση διαδραματίζεται στη Σπάρτη του 520 π.Χ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.