search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:19
MENU CLOSE

Ζωή και θάνατος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

09.05.2013 21:00
Ζωή και θάνατος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου - Media

Πρόσωπο – θρύλος για τον ελληνισμό, ο τελευταίος Βυζαντινός αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος αποτελεί αξεπέραστο σύμβολο για την ηρωική και κυρίως ρομαντική αντίστασή του κατά των Οθωμανών.

Φίλιππος Φιλίππου
Εκδόσεις:
Ψυχογιός
Σελ.: 372

Πρόσωπο – θρύλος για τον ελληνισμό, ο τελευταίος Βυζαντινός αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος αποτελεί αξεπέραστο σύμβολο για την ηρωική και κυρίως ρομαντική αντίστασή του κατά των Οθωμανών. Η τραγική και συνάμα συγκλονιστική του παρουσία, που πέρασε στη σφαίρα του μύθου και της φαντασίας, σφράγισε τις τελευταίες τραγικές στιγμές μιας αυτοκρατορίας που έλαμψε για μια χιλιετία, έχοντας ως πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, μια πόλη ανεπανάληπτου μεγαλείου και δόξας. Την εμβληματική αυτή ιστορική φυσιογνωμία βιογραφεί ο Φίλιππος Φιλίππου, γνωστός για τα αστυνομικά του μυθιστορήματα, αλλά και αγαπητός σε όσους στις αρχές της δεκαετίας του ’80 απόλαυσαν το σπαρταριστικό «Οι Κνίτες, τέκνα της ανάγκης ή ώριμα τέκνα της οργής;». Έχοντας ασχοληθεί και στο παρελθόν με βιογραφίες – ωστόσο, όχι σε παρόμοια κλίμακα – ο Φιλίππου μας χαρίζει λεπτομέρειες των γεγονότων της πιο αποφράδας ημέρας για τον οικουμενικό ελληνισμό, της 28ης Μαΐου. Μέσα από το πρόσωπο και την προσωπικότητα του Παλαιολόγου, ο αναγνώστης βιώνει στην κυριολεξία τις τελευταίες συγκλονιστικές στιγμές της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Πρόσωπα, γεγονότα, καθημερινές στιγμές, λεπτομέρειες της εποχής, συνθέτουν μια πειστική ατμόσφαιρα, παρασύροντας τον αναγνώστη σε μια συγκλονιστική ιστορική περιπέτεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:19