search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:08
MENU CLOSE

Μόνο για κρετίνους

09.05.2013 21:00
oldphotospod_0905_045_cmyk1368093792.jpg

Φέτος αναμένεται ένας τεράστιος αριθμός τουριστών, δηλαδή ξένων επισκεπτών που επιλέγουν τη χώρα μας για να περάσουν τις διακοπές τους.

Φέτος αναμένεται ένας τεράστιος αριθμός τουριστών, δηλαδή ξένων επισκεπτών που επιλέγουν τη χώρα μας για να περάσουν τις διακοπές τους. Ο αριθμός αυτών των ξένων επισκεπτών μπορεί να φτάσει και τα 17 εκατομμύρια ανθρώπους – με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη χειμαζόμενη οικονομία της χώρας μας. Η συμπάθεια των ξένων για την πατρίδα μας είναι παλιά και η επιλογή της χώρας μας για να περάσουν τις διακοπές τους γίνεται και με ένα κριτήριο που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά τα στενά οικονομικά όρια. Ο φιλελληνισμός υπήρξε κίνημα που είχε πολιτικές – ιδεολογικές βάσεις, ένα σπάνιο και ιδιαίτερο φαινόμενο που είχε ως αφετηρία της τα ιδανικά του πολιτισμού μας, ενός πολιτισμού στον οποίο δεν έχουμε ως νεοέλληνες – δυστυχώς – καμία συμμετοχή.

Οι «ξένοι» είναι όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν διδαχτεί στα σχολεία τους τις αξίες του δικού μας πολιτισμού και κατά συνέπεια τρέφουν ειλικρινή αγάπη και θαυμασμό προς την πατρίδα μας. Οι «ξένοι» είναι αυτοί που διατηρούν ζωντανό τον παγκόσμιο ελληνισμό μέσω των κλασικών κειμένων που διδάσκονται σε υψηλό και αξιοζήλευτο επίπεδο σε όλα τα λαμπρά πανεπιστήμια του κόσμου. Οι «ξένοι» είναι εκείνοι που διατηρούν ζωντανό στους θεσμούς τους κάθε τι ελληνικό που αναφέρεται στην ελευθερία, τη δημοκρατία, τη φιλοσοφία, τις επιστήμες.
Είναι αυτοί που δεν φοβηθήκαν έναν υπέρτερο πολιτισμό, αντίθετα τον αγάπησαν, τον ανέστησαν, τον προστάτευσαν και τον διατηρήσαν ζωντανό μέσα από τις αλλεπάλληλες κριτικές εκδόσεις των έργων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Συγγράμματα και μελέτες για τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη παράγονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Κι ό,τι ελάχιστο τυπώνεται εδώ, είναι από σπουδασμένους στην αλλοδαπή, εκεί που διδάσκουν τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη και μας τους παραχωρούν γενναιόδωρα και με αγάπη προς εσωτερική χρήση – ή κακοποίηση τις περισσότερες φορές.
Πόσους Έλληνες διανοητές πάνω στην αρχαιοελληνική γραμματεία διαθέτει η χώρα μας και πόσους η Γερμανία, η Αγγλία ή η Αμερική; Αν απαντήσουμε με περίσκεψη και σοβαρότητα σε αυτή την ερώτηση, τότε θα καταλάβουμε στην ουσία, μια κι έξω, γιατί μας διοικούν άλλοι λαοί… Πρέπει κάποια στιγμή ως άτομα, ως κοινωνία, αλλά κυρίως ως πολιτεία να κατανοήσουμε ότι παραλίες, σαλάτες, ήλιο και νησιά διαθέτουν και άλλες χώρες – ωστόσο Παρθενώνες, θέατρα και γενικά σύμβολα ενός κόσμου που λάμπρυνε την Ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού υπάρχουν στη χώρα μας, μια χώρα που υπήρξε κοιτίδα σκέψης στην οποία γεννήθηκαν οι επιστήμες και η φιλοσοφία, η ποίηση και το θέατρο.
Με απλά λόγια, είναι μια χώρα όπου αποτελεί εθνικό όνειδος να οργανώνονται αιμοδοσίες και συσσίτια «μόνο για Έλληνες» – γεγονότα, δηλαδή, που προσβάλλουν την πατρίδα μας κατάβαθα, ενέργειες που μας καθιστούν τόπο ντροπής. Στην Ελλάδα δεν είναι δυνατόν πολιτισμικά να υπάρχουν Μανωλάδες και παρόμοιου είδους ατιμωτικές καταστάσεις. Δεν το επιτρέπει η γλώσσα μας και τα αριστουργήματα που γράφτηκαν σε αυτή. Τι σχέση μπορεί να έχουν όσοι προσφέρουν αίμα και ψωμί «μόνο για Έλληνες» με τον πολιτισμό αυτής της χώρας, με την ιστορία αυτού του τόπου;
Όποιος, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, επικροτεί και θαυμάζει παρόμοιες τακτικές (η κρίση δεν αποτελεί άλλοθι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ούτε για αποτρόπαιες πράξεις που υποβαθμίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη), πρέπει να καταθέτει πρώτα την ελληνική του ταυτότητα και στη συνέχεια να αποποιείται και της ελληνικής του ιθαγένειας· δεν έχει το ιστορικό δικαίωμα να λογαριάζεται ως Έλληνας. Όλοι αυτοί οι παραφουσκωμένοι νταήδες που δεν είναι σε θέση να συντάξουν τρεις ελληνικές φράσεις στη σειρά, αλλά κυρίως όλοι εκείνοι που τους νομιμοποιούν με την ψήφο τους, συμπράττουν σε ένα μεγάλο έγκλημα κατά του ελληνικού πολιτισμού – που τους ξεπερνά κατά πολύ πνευματικά, πολιτικά, ηθικά, ανθρώπινα. Η δοκιμασία που περνά η χώρα υπήρξε αντικείμενο ακραίας, άγριας και επικίνδυνης πολιτικής εκμετάλλευσης, που είχε ως συνέπεια μια σειρά παρανοήσεων και διαστρεβλώσεων. Οι αιμοδοσίες και τα συσσίτια «μόνο για Έλληνες» αποτελούν την αίσχιστη εκδοχή αυτών των υπερβολών.
Επιτέλους, η Ελλάδα οφείλει να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς νόμους που προστατεύουν την κοινωνία και τη δημοκρατία από χυδαίες και καταδικασμένες φασιστικές – ρατσιστικές συμπεριφορές!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:07