search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:45
MENU CLOSE

Φαρμακονήσι: H Ελλάδα φαρμακώνει τη δημοκρατία… (Δημοσιεύτηκε στο «Π» 15/10/2009)

15.10.2009 10:47

Ο άνθρωπος όταν είναι μόνος γίνεται ή θηρίο ή Θεός. Και το Φαρμακονήσι είχε απ’ ό,τι φαίνεται το περασμένο καλοκαίρι – παρά τις χαμηλές πτήσεις των τουρκικών μαχητικών – αρκετή μισάνθρωπη μοναξιά ώστε να μεταμορφωθούν τα εξ Ελλάδος όργανα της τάξης σε θηρία και να ξεσπάσουν – σε ποιους άλλους; – στους «απόβλητους» μετανάστες.

Ο άνθρωπος όταν είναι μόνος γίνεται ή θηρίο ή Θεός. Και το Φαρμακονήσι είχε απ’ ό,τι φαίνεται το περασμένο καλοκαίρι – παρά τις χαμηλές πτήσεις των τουρκικών μαχητικών – αρκετή μισάνθρωπη μοναξιά ώστε να μεταμορφωθούν τα εξ Ελλάδος όργανα της τάξης σε θηρία και να ξεσπάσουν – σε ποιους άλλους; – στους «απόβλητους» μετανάστες. Οι φωτογραφίες των ανατριχιαστικών στιγμιότυπων που αναρτήθηκαν στο Ίντερνετ θυμίζουν Αμπού Γράιμπ και Γκουαντάναμο. Άνθρωποι, χτυπημένοι στο πρόσωπο και στην αξιοπρέπεια, ανίκανοι να αντισταθούν, δεμένοι σα ζώα, κρεμασμένοι από στύλους και μπασκέτες, καθισμένοι στην προβλήτα κατάχαμα και στη σειρά… σα δούλοι κωπηλάτες αρχαίας γαλέρας.

Το φθινόπωρο που ακολούθησε το άγριο αντιμεταναστευτικό καλοκαίρι του 2009 υποτίθεται ότι μαζί με μια νέα κυβέρνηση έφερε και την προσδοκία για περισσότερο αλτρουισμό. Το θέμα των οικονομικών μεταναστών τίθεται εκ νέου. Κάθε πολίτης της χώρας που η καρδιά του δεν έχει παγώσει εντελώς ακόμα, περιμένει να διαπιστώσει αλλαγή πλεύσης και χάραξη ουσιαστικής μεταναστευτικής πολιτικής. Οι άνθρωποι που εγκαταλείφθηκαν στα χέρια των εκμεταλλευτών της ανατολικής και της δυτικής όχθης δεν το έκαναν με επιθετικές διαθέσεις. Απλώς, διεκδικούν το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Αν μη τι άλλο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να επιβάλει στην ΕΛ.ΑΣ. ένα νέο αξιακό σύστημα στην αντιμετώπισή τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:45