search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:43
MENU CLOSE

Επιμένουν για τον ΟΑΕΕ

09.05.2013 21:00
oldphotosoaee1368111948.jpg

Ανοίγει πάλι το θέμα της μείωσης στις συντάξεις που καταβάλλει ο ΟΑΕΕ, προκειμένου να περιοριστεί το έλλειμμα του Οργανισμού, πράγμα που αποτελεί και δέσμευση του μνημονίου.

Ανοίγει πάλι το θέμα της μείωσης στις συντάξεις που καταβάλλει ο ΟΑΕΕ, προκειμένου να περιοριστεί το έλλειμμα του Οργανισμού, πράγμα που αποτελεί και δέσμευση του μνημονίου.

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με την τροπολογία που αποσύρθηκε στο «παρά πέντε», ύστερα από τις αντιδράσεις της συγκυβέρνησης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμο μέτρο, προκειμένου να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της.

Το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, εξετάζει μείωση κατά 25 ευρώ στις συντάξεις του Οργανισμού, όχι μόνο του ΤΕΒΕ, αλλά και του ΤΑΕ και του ΤΣΑ.

Το μέτρο αφορά συνολικά 345.000 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, θα επιφέρει εξοικονόμηση δαπάνης που μπορεί να φτάσει έως και τα 200 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Όμως, επειδή το ποσό δεν καλύπτει τα 600 εκατομμύρια ευρώ που είχαν προϋπολογισθεί, αναζητούνται και συμπληρωματικά μέτρα, που θα συμπληρώνουν τα ποσά που θα εξοικονομηθούν από τη διακοπή των αναπόγραφων συντάξεων, καθώς και την αύξηση των εσόδων του ΟΑΕΕ από τη ρύθμιση χρεών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:42