search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:06
MENU CLOSE

Τα παιδία παίζει με τις προσλήψεις!

10.05.2013 05:16
Τα παιδία παίζει με τις προσλήψεις! - Media

Για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο η ελληνική ανεργία ξεπέρασε το 60%, επισημαίνει το Reuters και κάνει λόγο για πόνο που έχει προκληθεί από την ύφεση μετά τα τόσα χρόνια λιτότητας, στο πλαίσιο της διεθνούς διάσωσης…

Για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο η ελληνική ανεργία ξεπέρασε το 60%, επισημαίνει το Reuters και κάνει λόγο για πόνο που έχει προκληθεί από την ύφεση μετά τα τόσα χρόνια λιτότητας, στο πλαίσιο της διεθνούς διάσωσης… Και ο Σαμαράς πανηγυρίζει και κάνει δηλώσεις ότι οι προσλήψεις Μαρτίου – Απριλίου είναι περισσότερες από τις απολύσεις!!!
 
Κάποιος  όμως πρέπει να τον ενημερώσει, ότι, πάντα αυτήν την εποχή γίνονται κάποιες εποχικές προσλήψεις στα ξενοδοχεία, στις ταβέρνες κτλ, λόγω του τουρισμού που περιμένουμε.
 
Τα κόλπα αυτά είναι γνωστά στα επικοινωνιακά team του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα περίμεναν πως και πώς να τα βγάλουν στον αέρα για να μας παραμυθιάσουν για μια ακόμη φορά.
 
Δυστυχώς όμως αυτή τη φορά δεν κατάφεραν να «δέσουν» καλά το γλυκό διότι παράλληλα  βγήκε και η  επίσημη έκθεση του ΟΑΕΔ που έχει τίτλο «Μεταβολές ανέργων αναζητούντων εργασία ανά περιφέρεια. Μάρτιος 2012-Μάρτιος 2013», η οποία λέει το εντελώς αντίθετο. Όχι μόνο δεν μειώνονται οι άνεργοι αλλά συνεχώς αυξάνονται.
 
Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτή την έκθεση ενώ οι καταγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Μάρτη του 2012 ήταν 785.203, στον φετινό Μάρτη όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά προστέθηκαν σ’ αυτούς άλλοι 84.947 άνεργοι, δηλαδή η ανεργία μέσα σε ένα χρόνο είχε ανοδική τάση του ύψους 10,82%!
 
Και τα δυσοίωνα του πράγματος δεν μαζεύονται και δεν θα μπορούν να τα καλύψουν… Για παράδειγμα, τα τελευταία στοιχεία εξαγωγών-εισαγωγών, δείχνουν, αύξηση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδος κατά 2,4% τον τελευταίο μήνα, πράγμα που από μόνο του δείχνει τα αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50