search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:28
MENU CLOSE

Το κραχ της Ελλάδας χειρότερο από το αμερικανικό

10.05.2013 12:33
Το κραχ της Ελλάδας χειρότερο από το αμερικανικό - Media

Στην τριμηνιαία έκθεση, εκτιμάται ότι στο τέλος του 2013, η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι παγκοσμίως η 3η μεγαλύτερη των τελευταίων 100 χρόνων και η πρώτη σε διάρκεια, ξεπερνώντας ακόμη και τη μεγάλη ύφεση των ΗΠΑ.

της Ελένης Μπότα
 

Έκθεση – κόλαφο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δημοσίευσε σήμερα το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.
 
Στην τριμηνιαία έκθεση, εκτιμάται ότι στο τέλος του 2013, η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι παγκοσμίως η 3η μεγαλύτερη των τελευταίων 100 χρόνων και η πρώτη σε διάρκεια, ξεπερνώντας ακόμη και τη μεγάλη ύφεση των ΗΠΑ. Στην έκθεση εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα έχει χάσει μέχρι το τέλος του 2013, το 1/4 περίπου του ΑΕΠ της σε σχέση με το 2007.
 
Μάλιστα οι συγγραφείς της έκθεσης, παραδέχονται ότι η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης είναι σκληρή και η έκβαση της αβέβαιη.
 
Τις πηγές αβεβαιότητας, δημιουργούν οι χαμηλότερες έναντι του στόχου επιστροφές φόρων, καθώς και τα μεγαλύτερα -έναντι των στόχων- έσοδα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που όμως δεν συμβαδίζουν με τις αντίστοιχες δαπάνες.
 
 Σύμφωνα με την έκθεση  δεν υπάρχουν (οικονομικά και κοινωνικά) περιθώρια για περαιτέρω μέτρα λιτότητας, την στιγμή μάλιστα που η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην ανεργία μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Μάλιστα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι το 2013, οι άνεργοι θα αγγίξουν το 29% του εργατικού δυναμικού, δηλαδή θα ξεπεράσουν τους 1.450.000!
 
Δείτε ολόκληρη την έκθεση εδώ

(Αναδημοσίευση από www.6meres.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:28