search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:56
MENU CLOSE

Μείωση φόρων και δαπανών συστήνει το ΔΝΤ στην Ιταλία

10.05.2013 12:56
Μείωση φόρων και δαπανών συστήνει το ΔΝΤ στην Ιταλία - Media

Ο λόγος κυρίως είναι για το φόρο πρώτης κατοικίας που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση Μόντι και αποτελεί πλέον σημείο τριβής μεταξύ των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Μείωση φόρων συστήνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην νέα ιταλική κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα παράλληλα με τις περικοπές των δημοσίων δαπανών.
 
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις απέφυγε να επεκταθεί σε λεπτομερείς οδηγίες λέγοντας ότι δεν είναι ο αρμόδιος να ορίσει «ποιοι φόροι πρέπει να μειωθού ν».
 
Ο λόγος κυρίως είναι για το φόρο πρώτης κατοικίας που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση Μόντι και αποτελεί πλέον σημείο τριβής μεταξύ των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
 
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης που προέκυψε μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις μεταξύ του «Δημοκρατικού Κόμματος» (PD) και του κεντροδεξιού «Λαού της Ελευθερίας» (PDL) και αφού είχε προηγηθεί η επανεκλογή του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έχει υποσχεθεί να καταργήσει τον εξαιρετικά αντιδημοφιλή φόρο πρώτης κατοικίας.
 
Ο επικεφαλής του κεντροδεξιού PDL Σίλβιο Μπερλουσκόνι πάντως έχει απειλήσει ότι θα αποσύρει τη στήριξή του στον Λέτα αν δεν καταργηθεί ο φόρος.
 
Ο Ιταλός πρωθυπουργός προσπαθεί να συγκροτήσει μια άτυπη συμμαχία του Νότου ενάντια στην ασφυκτική λιτότητα. «Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ιταλία δεν διαφέρει από τις εξελίξεις στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είτε λοιπόν θα υπάρξει κοινή κατεύθυνση είτε κάθε χώρα θα καταλήξει σε έναν μοναχικό δρόμο ύφεσης» υποστηρίζει.
 
Οι επίσημες προβλέψεις κάνουν λόγο για πτώση του ΑΕΠ κατά 1,4% το 2013, με οριακή ανάκαμψη την ερχόμενη χρονιά.
 
Στη Ρώμη ακούγεται όλο και περισσότερο η λέξη «ανάπτυξη» που ηχεί προς το παρόν περισσότερο ως ευχή παρά ως εδραιωμένη πεποίθηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:55