search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:08
MENU CLOSE

Γερμανοί Αντιφασίστες: Aποζημιώσεις…(Δημοσιεύτηκε στο «Π» 15/10/2009)

15.10.2009 10:49

Δύο από τις ομάδες αντιφασιστών που δρουν στη Γερμανία και εκφράζουν το ενδιαφέρον τους και την αλληλεγγύη τους για την πορεία του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων προς τα θύματα των ναζί και το ελληνικό κράτος, βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Αθήνα πραγματοποιώντας επισκέψεις σε μαρτυρικές πόλεις και συναντήσεις με αγωνιστές της Αντίστασης

Δύο από τις ομάδες αντιφασιστών που δρουν στη Γερμανία και εκφράζουν το ενδιαφέρον τους και την αλληλεγγύη τους για την πορεία του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων προς τα θύματα των ναζί και το ελληνικό κράτος, βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Αθήνα πραγματοποιώντας επισκέψεις σε μαρτυρικές πόλεις και συναντήσεις με αγωνιστές της Αντίστασης. Χθες, από κοινού με το Εθνικό Συμβούλιο για τις γερμανικές αποζημιώσεις, δόθηκε συνέντευξη Τύπου, όπου οι Ευάγγελος Μαχαίρας και Μανώλης Γλέζος ανέλυσαν διεξοδικά τις οφειλές του γερμανικού δημοσίου.

Από την πλευρά των Γερμανών αντιφασιστών ο Στεφάν Ρίχτερ εξέφρασε την αλληλεγγύη τους και διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσουν «σηκώνοντας» το θέμα στη Γερμανία, τόσο σε επίπεδο Κοινοβουλίου όσο και σε επίπεδο κοινής γνώμης. Όσον αφορά το θέμα του Διστόμου, η υπόθεση βρίσκεται σε καταληκτικό στάδιο και είναι βέβαιο ότι θα επιδικαστεί σε βάρος του γερμανικού δημοσίου. Πέρα από τα θύματα του Διστόμου, όμως, υπάρχουν ακόμα 88 ολοκαυτώματα σε χωριά και πόλεις της Ελλάδας, αλλά και οφειλές προς το ελληνικό κράτος όπως: (α) 7.160 δισ. δολάρια που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που μας προξένησαν τα γερμανικά στρατεύματα στην οικονομική υποδομή της χώρας μας, (β) 3.500 δισ. δολάρια από το δάνειο που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν τη χώρα μας να τις παράσχει, πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων, (γ) αρχαιολογικούς θησαυρούς που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα από τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς χώρους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06