search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:40
MENU CLOSE

Από σήμερα τα φύλλα πορείας στους εκπαιδευτικούς

13.05.2013 06:34
Από σήμερα τα φύλλα πορείας στους εκπαιδευτικούς - Media

Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία της πολιτικής επιστράτευσης των περίπου 88.000 εκπαιδευτικών μετά και από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Απορρίφθηκε η προσφυγή της ΟΛΜΕ στο ΣτΕ. Συλλαλητήρια το  σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία της πολιτικής επιστράτευσης των περίπου 88.000 εκπαιδευτικών μετά και από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
 
Στο μεταξύ απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα της ΟΛΜΕ για έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να ανασταλεί η απόφαση για την επίταξη των εκπαιδευτικών.

Η Ομοσπονδία διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρα συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή που συμβολικά ξεκίνησε από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2).
 

Φωτογραφία από dromografos

Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει  στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ, ενώ συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.


Eurokinissi

Στο πλευρό των καθηγητών, κατά της απόφασης επιστράτευσής τους, έχουν ταχθεί με ανακοινώσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ, το συνδικαλιστικό κίνημα των φοιτητών που πρόσκειται στο ΚΚΕ (ΜΑΣ) η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές.


Eurokinissi

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η κυβέρνηση – δεν έκανε διάλογο
 
Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιβάλλει μια πολιτική πυγμής και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να αναστείλει την εφαρμογή των μέτρων και να κάνει διάλογο με τους καθηγητές. Αυτή η αίσθηση αλαζονείας της κυβέρνησης, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, θα την οδηγήσει σε όλεθρο.
 
Παράλληλα χαρακτήρισε την κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατία, γιατί  όπως είπε, ο στόχος της είναι να επιβάλει νόμους που υπερβαίνουν μια δημοκρατία και ότι ο μόνος τρόπος για να υλοποιηθεί η πολιτική της είναι να περιοριστεί η δημοκρατία.
 
 
ΚΚΕ: Αυταρχική και αντιλαϊκή η προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών
 
«Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη και για τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε και που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, σε συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, σε υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας» ανέφερε για την πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά από συνάντηση που είχε με τις οργανώσεις συνταξιούχων και εργαζομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα «πρόκειται για την υλοποίηση του δόγματος «νόμος και τάξη» και μάλιστα προληπτικά στη συγκεκριμένη περίπτωση μπροστά σε μια πιθανή απόφαση των καθηγητών αύριο για απεργία στις εξετάσεις. 

Επίκαιρη ερώτηση για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, χαρακτηρίζοντας επιτακτική την άρση της.
 
Όπως ειδικότερα αναφέρει ο κ. Παφίλης, «η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ καταγγέλλει επίσης ότι «η κήρυξη επιστράτευσης συνιστά αντιδραστικό κατήφορο που επί της ουσίας ποινικοποιεί τη σκέψη για απεργία και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την καταστολή του αγωνιζόμενου λαού που πλήττεται από την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15