search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:42
MENU CLOSE

Σε διπλή δόση ελπίζει η κυβέρνηση από το σημερινό Eurogroup

13.05.2013 07:02
Σε διπλή δόση ελπίζει η κυβέρνηση από το σημερινό Eurogroup - Media

Συνεδριάζουν σήμερα το μεσημέρι στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης με την ελληνική κυβέρνηση να ελπίζει για την έγκριση της δόσης του Μαΐου αλλά και του Ιουνίου.

Συνεδριάζουν σήμερα το μεσημέρι στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης με την ελληνική κυβέρνηση να ελπίζει για την έγκριση της δόσης του Μαΐου αλλά και του Ιουνίου.
 
Η κυβέρνηση προσδοκά και στην έγκριση εκταμίευσης της δόσης του Ιουνίου ύψους 3,2 δισ. ευρώ όπως δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας. Ωστόσο όπως ο ίδιος ανέφερε, δεν πρόκειται για μια συμφωνημένη εξέλιξη και η έκβασή της θα εξαρτηθεί από τη σύμφωνη γνώμη όλων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
 
«Περιμένω μια ενιαία απόφαση για τις δύο δόσεις -είπε- προσθέτοντας ότι όλες οι προϋποθέσεις που είχαν τεθεί έχουν εκπληρωθεί από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης». 
 
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για την πορεία του προγράμματος, αλλά και για επί μέρους ζητήματα που αναφέρονται στην έκθεση αξιολόγησης που συνέταξε η τρόϊκα για την ελληνική οικονομία.
 
Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως»  για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου προς την Κύπρο, ύψους 3 δισ. ευρώ, αναμένεται να δώσουν κατά την αποψινή τους συνεδρίαση οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, αφού πρώτα εξεταστεί η πορεία του προγράμματος προσαρμογής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38