19/04/2019 10:30:30

Κυνική δήλωση Όλι Ρεν για την υφαρπαγή των πόρων του Πράσινου Ταμείου

Κυνική δήλωση Όλι Ρεν για την υφαρπαγή των πόρων του Πράσινου Ταμείου - Media
Με κυνισμό, απάντησε η Κομισιόν δια στόματος Όλι Ρεν, σχετικά με την διάθεση των πόρων του Πράσινου Ταμείου στον προϋπολογισμό για την μείωση του ελλείμματος, λέγοντας ότι ασχέτως με την αντισυνταγματικότητα της συγκεκριμένης πρακτικής, αυτή αποτελεί όρο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
 
Ο Όλι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, αφού ανέφερε ότι « Σύμφωνα με συνταγματικές διατάξεις, οι πόροι του Πράσινου Ταμείου πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για τη στήριξη περιβαλλοντικών έργων», ομολόγησε  ότι  «η εισαγωγή αυστηρότερου κανόνα σχετικά με τις δαπάνες του Πράσινου Ταμείου ήταν ένα εκ των μέτρων για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά την περίοδο 2013-14. Από την άποψη αυτή, οι αποφάσεις για τη μεταφορά των εσόδων αποτελούσαν μέρος των όρων του προγράμματος» όπως χαρακτηριστικά είπε.
 
Ο ευρωπαίος επίτροπος καταλήγοντας την απάντησή του, υποστήριξε ότι μετά το 2016  «το Πράσινο Ταμείο θα δαπανήσει μεγάλο μέρος των πόρων του για περιβαλλοντικά έργα»  
 
Στην ερώτησή του ο Ν. Χουντής κατήγγειλε ότι οι πόροι του Πράσινου Ταμείου, που υποτίθεται ότι προορίζονται αποκλειστικά για περιβαλλοντικές δράσεις και οι οποίοι προέρχονται από εισφορές, φόρους και πρόστιμα που πληρώνουν οι έλληνες πολίτες, με  διαδοχικές αποφάσεις (νόμος 4024/2011 και νόμος 4011/2013) απομειώθηκαν και μόνο το 2,5% των πόρων απέμεινε για περιβαλλοντικές δράσεις.  Τα υπόλοιπα χρήματα, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, διατέθηκαν για τη μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.