20/04/2019 14:34:02
29.4.2010

Παράδεισος από... σκουπίδια!

Παράδεισος από... σκουπίδια! - Media

Τι πιο πρακτικό από το να δημιουργήσεις ένα παραδεισένιο τεχνητό νησί από… στοίβες σκουπιδιών! Η υποψήφια πόλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, η ιαπωνική πρωτεύουσα εμπνεύστηκε και μεταμορφώνει μια τεράστια χωματερή σε πυκνόφυτο τεχνητό δάσος και μάλιστα στη μέση του κόλπου του Τόκιο!

Από τη δεκαετία του 1970 η πόλη έχει επιδοθεί σε συλλογή από εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων, τα οποία τώρα χρησιμοποιεί για την δημιουργία του νησιού. Ο διάσημος Ιάπωνας αρχιτέκτονας, Tavrdo Anto, είχε από παλιά το όραμα ενός «Ούμι-νοΜόρι», δηλαδή ενός Θαλάσσιου Δάσους στην άκρη της πόλης και τώρα έφτασε η στιγμή που η ομάδα του σχεδιάζει τον χώρο…

«Η Γη θα έρθει αντιμέτωπη με το πρόβλημα των απορριμμάτων. Αυτός είναι ο λόγος που ήθελα να δείξω ότι τα σκουπίδια μπορούν να μετατραπούν σε δάσος. Αυτό το δάσος δεν ανήκει μόνο στο Τόκιο, αλλά σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Tavrdo Anto.

Το νησί του «Θαλάσσιου Δάσους» έχει έκταση 880 στρέμματα και απέχει 10 χλμ από το Αυτοκρατορικό Παλάτι του Τόκιο, ενώ αναμένεται να συνδέεται με την πόλη μέσω υποθαλάσσιας σήραγγας. Ακόμη, αν το Τόκιο αναδειχθεί νικητής για την διοργάνωση των ολυμπιακών του 2016, το τεχνητό δάσος θα φιλοξενήσει τους αγώνες ποδηλασίας, ενώ το κανάλι θαλασσινού νερού που διατρέχει το νησί θα χρησιμοποιηθεί για τους αγώνες κωπηλασίας και κανόε- καγιακ!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.