search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:39
MENU CLOSE

Αντζελίνα Τζολί: Υποβλήθηκα σε διπλή μαστεκτομή

14.05.2013 06:55
Αντζελίνα Τζολί: Υποβλήθηκα σε διπλή μαστεκτομή - Media

Η Αντζελίνα Τζολί αποκάλυψε σήμερα ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή για να προλάβει έναν πολύ αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο του στήθους και των ωοθηκών.

Η Αντζελίνα Τζολί αποκάλυψε σήμερα ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή για να προλάβει έναν πολύ αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο του στήθους και των ωοθηκών.
 
Σε άρθρο της με τίτλο «η ιατρική επιλογή μου» που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Νιού Γιόρκ Τάιμς", η 37χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός και σύντροφος του Μπραντ Πιτ γράφει πως υποβλήθηκε σ' αυτή την επέμβαση επειδή έχει ένα ελαττωματικό γονίδιο, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο.
 
Σύμφωνα με την ίδια, πριν από την επέμβαση είχε κίνδυνο 87% να αναπτύξει καρκίνο του μαστού και 50% καρκίνο των ωοθηκών, εξαιτίας της παρουσίας αυτού του ελαττωματικού γονιδίου (BRCA1).
 
Η μητέρα της Αντζελίνα Τζολί πέθανε σε ηλικία 56 ετών από καρκίνο.
 
«Όταν έμαθα την κατάστασή μου, αποφάσισα να προηγηθώ και να ελαχιστοποιήσω τους κινδύνους όσο το δυνατόν περισσότερο», γράφει. «Αποφάσισα να υποβληθώ προληπτικά σε διπλή μαστεκτομή».
 
«Άρχισα από τους μαστούς, καθώς ο κίνδυνος του καρκίνου του μαστού είναι πιο αυξημένος από τον κίνδυνο του καρκίνου των ωοθηκών, και η επέμβαση είναι πιο περίπλοκη».
 
Στις 27 Απριλίου, η ηθοποιός τελείωσε τους τρεις μήνες της ιατρικής προετοιμασίας που προβλέπεται πριν από τις επεμβάσεις.
 
Στο εξής, ο κίνδυνος να εμφανίσει καρκίνο του μαστού δεν είναι περισσότερες από 5%, διευκρίνισε.
 
Η ηθοποιός και ο Μπραντ Πιτ έχουν αποκτήσει τρία παιδιά και υιοθετήσει ακόμη τρία. «Μπορώ να πω στα παιδιά μου ότι δεν χρειάζεται πια να φοβούνται ότι θα με χάσουν εξαιτίας ενός καρκίνου του μαστού», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:39