search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03
MENU CLOSE

Πάνδημος αποτροπιασμός για την ΟΛΜΕ

14.05.2013 09:13
Πάνδημος αποτροπιασμός για την ΟΛΜΕ  - Media

Κάθε που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, αποδεικνύουμε περίτρανα την πολιτική μας καθυστέρηση και τη συντριπτική μας ανεπάρκεια στο να το διευθετήσουμε με γνώμονα την αμοιβαιότητα και το δημόσιο συμφέρον.

Κάθε που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, αποδεικνύουμε περίτρανα την πολιτική μας καθυστέρηση και τη συντριπτική μας ανεπάρκεια στο να το διευθετήσουμε με γνώμονα την αμοιβαιότητα και το δημόσιο συμφέρον. Ειλικρινά, δεν γνωρίζω αν έχει δίκιο ή άδικο η ΟΛΜΕ στα αιτήματά της και δεν είναι καθόλου αυτό το θέμα που έχει τεθεί και το οποίο στρέφει αλλού την ουσία του ζητήματος – φτάνοντας να τα συζητάμε όλα, πλην του αποτρόπαιου εκβιασμού της ΟΛΜΕ που βγάζει μάτι… Φτάσαμε να ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά για τους συνδικαλιστές και διόλου για τα παιδιά που καλούνται να δώσουν εξετάσεις μέσα σ’ ένα απίστευτα οδυνηρό, ψυχοφθόρο και κοστοβόρο σύστημα (για το οποίο έχει και η ΟΛΜΕ το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί).
Απήργησε ποτέ η ΟΛΜΕ για τον… υπέρτατο θεσμό της παιδείας μας, τα ιδιαίτερα μαθήματα; Απήργησε ποτέ η ΟΛΜΕ για την απαλλαγή της παιδείας από το καρκίνωμα των φροντιστηρίων; Απήργησε ποτέ η ΟΛΜΕ γιατί μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές η Γ’ Λυκείου δεν κάνει πλέον μαθήματα στο σχολείο – με την εγκληματική ανοχή του σχολείου; Απήργησε ποτέ η ΟΛΜΕ για να φύγουν οι ανίκανοι, οι παιδεραστές, οι τεμπέληδες, οι ημίτρελοι «εκπαιδευτικοί» που κάνουν εκτεταμένο bullying κατά των παιδιών – και της παιδείας – εντός των ερμητικά κλειστών αιθουσών; Απήργησε ποτέ η ΟΛΜΕ ενάντια στην καταλήστευση της ελληνικής οικογένειας που πληρώνει και την αποδεδειγμένη ανεπάρκεια ή απροθυμία πολλών καθηγητών να μάθουν γράμματα στα παιδιά; Απήργησε ποτέ η ΟΛΜΕ (πέρα από τα φραγκοδίφραγκα και τις ώρες εργασίας) γιατί αυτό που μαθαίνει ο μαθητής σε μια αίθουσα φροντιστηρίου δεν το μαθαίνει σε μια σχολική αίθουσα ούτε στον διπλάσιο χρόνο;
Έτσι κι αλλιώς, το δίκαιο και το άδικο στις ειδικές συνθήκες που ζούμε είναι πλέον πολύ σχετικά… Είναι, ας πούμε, κοινωνικά δίκαιο ένας εργαζόμενος στο Δημόσιο να εργάζεται 20 ώρες την εβδομάδα και ένας άλλος στον ιδιωτικό τομέα πάνω από τις διπλές – και ολοχρονίς και δίχως δικαιώματα και δίχως στον ήλιο μοίρα;
Ένα πράγμα, ωστόσο, βγάζει μάτι: η ΟΛΜΕ διαλέγει να απεργήσει την ημέρα των πανελλήνιων εξετάσεων τινάζοντας στην κυριολεξία τα νεύρα και των μαθητών και των οικογενειών τους στο Διάστημα· επιλέγει αυτή τη συνδικαλιστική τακτική, να πατήσει δηλαδή στον λαιμό χιλιάδες μαθητές και οικογένειες, δίχως οίκτο και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, εκβιαστικά, προκειμένου να υπερασπίσει τα συντεχνιακά αιτήματα του κλάδου! Αυτό είναι κάτι που δεν το αμφισβητεί κανείς σε αυτή τη χώρα – αν έχει στοιχειωδώς σώας τας φρένας και αν δεν είναι Ταλιμπάν της επανάστασης και του ξεσηκωμού γενικότερα…
Η επιλογή της ημέρας των πανελλήνιων εξετάσεων για οποιαδήποτε διεκδίκηση είναι κατά την πιο επιεική εκδοχή (που δεν τη δικαιούται η ΟΛΜΕ) ατυχέστατη. Αλλά και οι κουβέντες γύρω από την επιστράτευση, το χιλιοειπωμένο δικαίωμα της απεργίας, τα δικαιώματα κ.τ.λ., καθίστανται άκαιρες, εκτός θέματος, εκτός τόπου και χρόνου. Η ουσία είναι ότι οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ συνειδητά και κατά τρόπο αλγεινά κυνικό επέλεξαν να εκβιάσουν τους μαθητές και τις οικογένειές τους, προκειμένου να πετύχουν στενά συνδικαλιστικά οφέλη του κλάδου. Έτσι εξηγείται και ο πάνδημος αποτροπιασμός εναντίον τους.
Ελπίζουμε να εφαρμοστεί επιτέλους στο ακέραιο ο νόμος σε όσους δεν παραλάβουν τα σχετικά σημειώματα και δεν συμμορφωθούν με τα καθήκοντά τους.
Τα υπόλοιπα είναι προς χρήση ευτελούς φιλολογίας που δείχνει ότι μερικοί δεν αλλάζουν το τριτοκοσμικό τους τροπάριο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03