search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:45
MENU CLOSE

Flash-mob για την οδική ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας

14.05.2013 09:51
Flash-mob για την οδική ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας - Media

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν εκατοντάδες ανυποψίαστοι πολίτες στο κέντρο της Αθήνας καθώς έγιναν κοινωνοί του ηχηρού μηνύματος που πέρασαν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο οι εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν εκατοντάδες ανυποψίαστοι πολίτες στο κέντρο της Αθήνας καθώς έγιναν κοινωνοί του ηχηρού μηνύματος που πέρασαν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο οι εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».
 
Για τέσσερα λεπτά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Φιλελλήνων (πεζοδιάβαση Φιλελλήνων & Ερμού, πλατεία Συντάγματος) διακόπηκε, αιφνιδιάζοντας ευχάριστα διερχόμενους οδηγούς, επιβαίνοντες σε οχήματα και πεζούς, καθώς 60 επαγγελματίες χορευτές και περισσότεροι από 100 εθελοντές παρουσίασαν ένα πρωτότυπο χορευτικό δρώμενο (flash-mob) για την οδική ασφάλεια που επιμελήθηκε για τους σκοπούς του Ι.Ο.ΑΣ. ο κ. Φωκάς Ευαγγελινός και καθηγητές της Σχολής του.
 
Στο τέλος του flash-mob οι χορευτές άνοιξαν ένα πανό διαστάσεων 10×10 μέτρων μεταφέροντας προς την Πολιτεία, κάθε αρμόδιο φορέα αλλά και τους πολίτες – χρήστες του οδικού δικτύου, ένα επιτακτικό αίτημα της κοινωνίας: «STOP ΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ»!
 
Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή όλων στο σχεδιασμό και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τόσο του κ. Ευαγγελινού όσο και των χορευτών ήταν εθελοντική.
 
Το flash-mob, η δραστικότητα του οποίου βασίζεται στον αιφνιδιασμό και την έκπληξη του κοινού, διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εντάσσεται στο πρόγραμμα της ειδικής διοργάνωσης για τους νέους European Youth Forum for Road Safety (EYFRS) που επέλεξε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο συμμετείχαν εκπρόσωποι από ευρωπαϊκούς οργανισμούς νέων για την οδική ασφάλεια. Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο της ιρλανδικής προεδρίας, ιεραρχεί ως πρώτη προτεραιότητα την πολιτική για την οδική ασφάλεια και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων.
 
Το βίντεο της εκδήλωσης θα κάνει το γύρο του κόσμου καθώς είναι η πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο που διοργανώνεται ανάλογη εκδήλωση με θέμα την οδική ασφάλεια. Στο σημείο που πραγματοποιήθηκε το γεγονός παραβρέθηκαν τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυψαν το γεγονός για τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:45