search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:32
MENU CLOSE

Τους μπλοκάρουν τα συμφέροντα!!!

14.05.2013 21:00

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να προετοιμάζεται για το επίσημο ταξίδι του στη… χώρα του δράκων με πολλές προσδοκίες, σχεδιάζει, όμως, χωρίς τους ξενοδόχους.

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να προετοιμάζεται για το επίσημο ταξίδι του στη… χώρα του δράκων με πολλές προσδοκίες, σχεδιάζει, όμως, χωρίς τους ξενοδόχους. Διότι κάθε προσπάθεια για προσέλκυση επενδυτών σκοντάφτει και πέφτει στο κενό, αφού η Ελλάδα δεν διαθέτει κτηματολόγιο και δασολόγιο, θεσμούς άκρως απαραίτητους για κάθε σοβαρή χώρα που θέλει να έχει ξεκάθαρο πλαίσιο όχι μόνο για τους επενδυτές, αλλά για όλους τους πολίτες.

Το παιχνίδι που παίζεται με τους δασικούς χάρτες είναι χοντρό, αφού συνεχίζεται αδιαλείπτως η προσπάθεια να μπλοκαριστούν προκειμένου τίποτε να μην αλλάξει και ο τζόγος να συνεχίσει να παίζεται με τους ίδιους θολούς όρους.

Για παράδειγμα από τον Μάιο του 2010 έχει παραδοθεί το 90% των δασικών χαρτών της Αττικής και μόνον πέντε έχουν αναρτηθεί! Συγκεκριμένα έχουν αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες σε Πεντέλη, Μαραθώνα, Φυλή, Δροσιά και Κηφισιά, χωρίς, όμως, ακόμα και σε αυτές τις περιοχές να έχουν οριστεί οι επιτροπές που θα δώσουν τη συνέχεια στη διαδικασία προκειμένου οι χάρτες να επικυρωθούν και να τελειώνει μια εκκρεμότητα δεκαετιών.

Το αποτέλεσμα είναι στο Λεκανοπέδιο να συνεχίζεται το κρυφτούλι που θέτει σε ομηρεία τους πολίτες, οι οποίοι εάν θέλουν να είναι νόμιμοι θα πρέπει να αποδεχθούν ότι θα γίνουν δέσμιοι επιτροπών και παραεπιτροπών που κωλυσιεργούν διαιωνίζοντας την ίδια κατάσταση.

Και ενώ η απουσία δασολογίου στην Αττική έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κυριαρχία της αυθαιρεσίας και της διαφθοράς, κάποιοι επιμένουν να μην αλλάξει τίποτα και έχουν διπλαρώσει βουλευτές όλων των κομμάτων προκειμένου στο σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση του κτηματολογίου να αφαιρεθεί ρύθμιση που προβλέπει ότι εάν ένας δασικός χάρτης δεν αναρτηθεί εντός πενταμήνου από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η ανάρτηση να γίνεται με ευθύνη του ιδιώτη μελετητή και της Κτηματολόγιο Α.Ε.

Και το ερώτημα είναι: Αφού οι υπηρεσίες δεν θέλουν η αρμοδιότητα να περάσει στους μελετητές των δασικών χαρτών με την παρέλευση του 5μήνου, γιατί δεν κάνουν αναρτήσεις; Γιατί διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση τη στιγμή που οι δασικοί χάρτες στην Αττική στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν ολοκληρωθεί;

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:32