search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:03
MENU CLOSE

Εκτός κινδύνου αλλά σοβαρά ο 12χρονος Ρώσος

15.05.2013 13:20
Παράλυτος ο 12χρονος Ρώσος που μαχαιρώθηκε από κλόουν στην Κρήτη - Media

Σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, νοσηλεύεται στην Αθήνα ο 12χρονος Ρώσος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από Ολλανδό υπάλληλο ξενοδοχείου στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να χειρουργηθεί, αργότερα σήμερα.

Σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ο 12χρονος Ρώσος που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης με μαχαίρι από Ολλανδό υπάλληλο ξενοδοχείου στην περιοχή του Ανισσαρά Χερσονήσου, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που το εξέτασε στην Κρήτη και τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, το παιδί έχει δεχθεί είκοσι μαχαιριές στο θώρακα, την πλάτη και τα πόδια, ενώ ανησυχία φέρεται να προκαλεί ο τραυματισμός του στη σπονδυλική στήλη.

Στο σώμα του μικρού βρέθηκαν σημάδια πάλης, γεγονός που μαρτυρά πως αντιστάθηκε σθεναρά πριν τον μαχαιρώσει ο 20χρονος.

Αργά απόψε υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση με στόχο να αντιμετωπισθεί το βαθύ θλαστικό τραύμα που φέρει στη σπονδυλική στήλη.

"Λυπούμαι ειλικρινά για το περιστατικό. Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής. Η Ελλάδα είναι χώρα φιλόξενη και είναι σε θέση -σε κάθε περίπτωση- το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί είτε αφορά Έλληνα πολίτη, είτε επισκέπτη" δήλωσε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», τον 12χρονο Ρώσο.

Στο νοκομείο είχε μεταβεί νωρίτερα και ο Ρώσος πρόξενος.

Ο 12χρονος μεταφέρθηκε το πρωί με C-130 στην Αθήνα και αμέσως διακομίστηκε στο Παίδων.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Οργάνωση Ξενοδόχων αναφέρει ότι σε συνεννόηση με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού και Ηρακλείου, αναλαμβάνει την πλήρη κάλυψη των εξόδων διαμονής της οικογένειάς του για όσο χρόνο διαρκέσει η αποκατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, δράστης της επίθεσης είναι ένας 20χρονος Ολλανδός, ο οποίος εργαζόταν ως ανιματέρ στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με όσα έχουν μέχρι στιγμής γνωστά για την υπόθεση, ο 20χρονος έκλεψε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ένα λάπτοπ και ένα κινητό τηλέφωνο από το παιδί, ωστόσο εκείνο το αντιλήφθηκε και ζήτησε πίσω τα πράγματά του. Για να του κλείσει το στόμα ο Ολλανδός το μαχαίρωσε και το άφησε αιμόφυρτο στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου. 

Ο 12χρονος αγνοείτο από τις 21.00 το βράδυ και ανήσυχη η 37χρονη μητέρα του επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου για να δηλώσει την εξαφάνισή του. Μετά από μεγάλη κινητοποίηση βρέθηκε περίπου στις 02.30 τα ξημερώματα, στο πάρκινγκ έναντι του ξενοδοχείου. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε και το μαχαίρι με το οποίο χτύπησε το παιδί ο 20χρονος.

Σε βάρος του Ολλανδού σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
 
Συνελήφθη, σήμερα (15.05.2013) το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ανισσαρά του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ολλανδίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας 12χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρωσίας.
 
Ειδικότερα, χθες (14.05.2013) το βράδυ, 37χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας, ενημέρωσε τηλεφωνικά το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου για την εξαφάνιση του 12χρονου γιού της, από χώρο ξενοδοχείου, στο οποίο διέμεναν, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.
 
Άμεσα αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, μετέβησαν στο σημείο για αναζητήσεις και περίπου στις 02.00 ώρα σήμερα εντόπισαν τον ανήλικο, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων του ξενοδοχείου. Ο ανήλικος έφερε πολλαπλά τραύματα στο σώμα του, από αιχμηρό αντικείμενο και διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο.
 
Προηγουμένως κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων είχε εντοπιστεί επίσης ένας 20χρονος υπήκοος Ολλανδίας, ο οποίος έφερε ένα φορητό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευση τους .
 
Ο 20χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως διασκεδαστής (ανιματέρ) στο ίδιο ξενοδοχείο, προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου και από την προανάκριση που διενεργήθηκε, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι είχε αφαιρέσει, το προηγούμενο βράδυ από το χώρο εκδηλώσεων του ξενοδοχείου, τον φορητό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο, που ανήκαν στον 12χρονο.
Επιπλέον προέκυψε ότι στη συνέχεια, όταν ο 12χρονος εντόπισε τον 20χρονο κοντά στο ξενοδοχείο να κρατάει τα αφαιρεθέντα αντικείμενα του, αυτός τον οδήγησε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου και με τη χρήση μαχαιριού τον τραυμάτισε σοβαρά, εγκαταλείποντας τον.
 
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μαχαίρι, με το οποίο ο 20χρονος τραυμάτισε τον 12χρονο, ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο του 12χρονου.
 
Σήμερα το πρωί οργανώθηκε αεροδιακομιδή και ο ανήλικος αλλοδαπός, με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, διακομίστηκε στην Αθήνα και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
 
Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18