search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:10
MENU CLOSE

«Όχι» της ΓΣΕΕ σε 24ωρη απεργία που ζητούν οι καθηγητές

15.05.2013 18:01
«Όχι» της ΓΣΕΕ σε 24ωρη απεργία που ζητούν οι καθηγητές - Media

Η ΓΣΕΕ επιτίθεται στην κυβέρνηση αλλά δεν προτίθεται να κηρύξει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων, όπως ζητούσαν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Η ΓΣΕΕ δεν προτίθεται να κηρύξει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων, όπως ζητούσαν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.
 
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η οποία περιορίζεται να εκφράσει τη «συμπαράστασή» της προς την ΟΛΜΕ, με τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, αλλά και με κατηγορίες κατά της κυβέρνησης.
 
Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρεται πως η «προληπτική επίταξη» των εκπαιδευτικών όχι μόνο δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση στα προβλήματα της Παιδείας, αλλά, αντίθετα, εντείνει τα αδιέξοδα και δημιουργεί εντάσεις, τις οποίες «φορτώνονται» οι χιλιάδες μαθητές, που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
 
«Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το έσχατο μέτρο της επίταξης και τον υπουργό Παιδείας να καλέσει σε διάλογο το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. H ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, η οποία, αντί για διάλογο, επιδεικνύει εθισμό στο μέτρο των επιτάξεων, έχει προκηρύξει για αύριο (Πέμπτη, 16/5/2013) τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας (12.00-15.00) και συλλαλητήριο στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος από κοινού με την ΑΔΕΔΥ. Ο διάλογος αποτελεί σημαντικό συστατικό της δημοκρατίας μας και μπορεί να οδηγήσει στο να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα. Η Παιδεία δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις και πολύ περισσότερο για συγκρούσεις με "θύματα" τα παιδιά μας».
 
Στο μεταξύ, επαναδιατύπωση του ερωτήματος για απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα καταθέσει στην ΑΔΕΔΥ η ΟΛΜΕ, ύστερα από ψήφιση σχετικής απόφασης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης των προέδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιείται από το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
 
Οι καθηγητές συναντήθηκαν σήμερα με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος άκουσε τα αιτήματά τους και επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν κανονικά και στην ώρα τους.
 
Ομαλά και στην ώρα τους θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
 
Και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση προχώρησαν σε μία επιβεβλημένη απόφαση, για να διαφυλάξουν την προσπάθεια των νέων που διαγωνίζονται στην πιο δύσκολη εξέταση της ζωής τους. Ύψιστο καθήκον όλων είναι η δημιουργία κλίματος ηρεμίας για την ολοκλήρωση της κοπιώδους προσπάθειας των παιδιών. Τώρα προέχει η άσκηση του καθήκοντος και η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αυτό άλλωστε επιθυμεί η ελληνική κοινωνία. Εύχομαι καλή επιτυχία στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:08