search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:49
MENU CLOSE

ΕΛ.ΑΣ: Μέλη ρατσιστικού κυκλώματος οι συλληφθέντες στον Αγ. Παντελεήμονα

16.05.2013 13:15
Αττική: Συνελήφθησαν δύο απατεώνες – Ο δήθεν δικαστής και η «ασθενής» έβγαζαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ - Media

Οργανωμένο κύκλωμα με έντονη ρατσιστική δράση, τουλάχιστον τους τελευταίους δέκα μήνες, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αποτελούν οι δύο 34χρονοι που συνελήφθησαν την Τετάρτη από την Αστυνομία για τον εμπρησμό καταστήματος μετανάστη από το Καμερούν.

Οργανωμένο κύκλωμα με έντονη ρατσιστική δράση, τουλάχιστον τους τελευταίους δέκα μήνες, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αποτελούν οι δύο 34χρονοι που συνελήφθησαν την Τετάρτη από την Αστυνομία για τον εμπρησμό καταστήματος μετανάστη από το Καμερούν.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε στο σπίτι ενός εκ των δύο συλληφθέντων, «εντοπίστηκαν, γραμμένα στην ντουλάπα του υπνοδωματίου του, συνθήματα και σύμβολα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός, ο δράστης είχε γραμμένες διάφορες αρχαίες ρήσεις και σύμβολα, ανάμεσα στις οποίες υπήρχε και η φράση «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή».

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί χαρακτηρίζουν τους κατηγορούμενους και τους συνεργούς τους «ομάδα κρούσης», με ρατσιστικά κίνητρα, σε βάρος αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχουν και «παραφυάδες» ακροδεξιών μικρότερης ηλικίας που αναπτύσσουν παράλληλη ρατσιστική δράση στην περιοχή.

Εκτός άλλων, η ομάδα στην οποία συμμετείχαν οι δύο συλληφθέντες, ερευνάται αν εμπλέκεται με κάποιον τρόπο στις πρόσφατες επιθέσεις σε βάρος του 14χρονου Αφγανού, τον οποίο άγνωστοι χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι, καθώς και σε βάρος 20χρονου Σύρου, στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην πλατεία Αττικής.

Πάντως, ο Σύρος δεν αναγνώρισε κάποιον από τους συλληφθέντες, ενώ οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες ήταν νεαρότερης ηλικίας, γι' αυτό εξετάζεται η περίπτωση να ήταν άτομα από τις υποομάδες ακροδεξιών ρατσιστών που δρουν στην περιοχή.

Από την Αστυνομία έχει υποβληθεί αίτημα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και τη δημοσίευση των φωτογραφιών τους, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στην αναγνώρισή τους και στην καταγγελία τυχόν άλλων αξιόποινων πράξεων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλα πρόσφατα ρατσιστικά περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης ο ένας από τους συλληφθέντες έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για διακίνηση μικροποσοτήτων ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, οι δύο δράστες, μαζί με άλλους τρεις συνεργούς τους που αναζητούνται, μετέβησαν τη Δευτέρα στο κατάστημα του αλλοδαπού, στην οδό Λεμεσού, τον εξύβρισαν και τον απείλησαν ότι θα του κάψουν το μαγαζί.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι δράστες επέστρεψαν στο σημείο και πυρπόλησαν το κατάστημα, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:49