search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:57
MENU CLOSE

Tα καλά και συμφέροντα του κύριου Λούκου…

16.05.2013 21:00
Tα καλά και συμφέροντα του κύριου Λούκου... - Media

Για δες που έχει ο καιρός γυρίσματα! Σαν παλιόφιλοι εμφανίστηκαν χθες ο Γιώργος Λούκος με τον υπουργό αναπληρωτή Πολιτισμού και Τουρισμού Κώστα Τζαβάρα στη συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Αθηνών.

Για δες που έχει ο καιρός γυρίσματα! Σαν παλιόφιλοι εμφανίστηκαν χθες ο Γιώργος Λούκος με τον υπουργό αναπληρωτή Πολιτισμού και Τουρισμού Κώστα Τζαβάρα στη συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Αθηνών.
 
Ο Τζαβάρας συ­νεχώς επευφημούσε το φεστιβάλ και τον διευ­θυντή του, παρ’ όλο που επί έναν χρόνο σφύριζε κλέφτικα, αφού μόλις πρόσφατα ανανέωσε τη θητεία του Λούκου. Τελικά αύξησε τη φετινή επι­χορήγηση του φεστιβάλ. Ο Λούκος είπε ότι είναι 2.700.000 και ο Τζαβάρας, λες και ήμασταν σε καφενείο, έσπευσε να προσθέσει ότι… «μπορεί να φτάσει και τα τρία». Πέρυσι ήταν 2.907.000 και πρόπερσι 3.100.000.
 
Βέβαια, δεν διευκρι­νίστηκε τι γίνεται με τις περσινές οφειλές του υπουργείου προς το φεστιβάλ, αλλά και με τα πιθανά χρωστούμενα του ίδιου του φεστιβάλ. Ενώ ο Τζαβάρας έκανε «γαργάρα» τον διαχειρι­στικό έλεγχο στα οικονομικά του. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών είχαν εγκατασταθεί στα γραφεία του Οργανισμού για να ασκήσουν τον δημοσιονομικό έλεγχο που είχε διατάξει ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
 
 Έτσι, στη σχετική ερώτηση έσπευσε ο Λούκος να «ξεπετάξει» το θέμα, λέγοντας με ειρωνικό ύφος ότι «αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνηση. Το έκανε ένας βουλευτής που δεν θυμάμαι καν το όνομά του…». Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ήταν ο πρώην υφυπουργός και πρώην γραμμα­τέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης!!!
 
Επί τη ευκαιρία ο Κ. Τζαβάρας ρωτήθηκε και για το αν έχει αποφασίσει ποιον θα διορίσει καλλιτεχνικό διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει. Σύμφωνα με διαρροές «παίζει» πολύ το όνομα του Σωτήρη Χατζάκη. Το μόνο που παραδέχθηκε ήταν ότι έχει καθυστερήσει να διορίσει Δ.Σ. «Δεν είμαι εδώ για να θεραπεύσω πάσα νόσο. Είμαι ένας απλός άνθρωπος, ένας βουλευτής του νομού Ηλείας, στον οποίο ο υπουργός εμπιστεύτηκε το χαρτοφυλάκιο και είμαι προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού. Δυστυχώς». Την έριξε και την μπηχτή του ότι είναι δυσα­ρεστημένος με τον τίτλο του «προϊστάμενου» – αντί υπουργού – και ενδεχομένως με τις αρ-μοδιότητές του. Θα ήθελε προφανώς μεγαλύτερο εύρος αρμοδιοτήτων και πιο ηχηρό τίτλο.
 
Ως προς το πρόγραμμα του φεστιβάλ, αυτό συνοψίζεται σε μία λέξη: «ελληνοκεντρικό». Ας όψεται η κρίση. Ενώ το μεγάλο «χαρτί» δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί: πρόκειται για την παράσταση «The old woman» του Ρόμπερτ Ουίλσον, που θα φέρει στα μέρη μας τον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ και τον Γουίλιαμ Νταφόε. Στις ξένες μετακλήσεις θα δούμε θέατρο πάλι από τον Τόμας Οστερ μάγιερ, από τον Ολιβ ιέ Π ι, τη Νεσρίν Καζάνκαγια, χορό από τη Μαγκί Μαρέν, τους Peeping Tom κ.ά., και θα ακούσουμε συναυλίες από τις Πάτι Σμιθ και Ντάιαν Κρολ Από τη Μικρή Επίδαυρο απουσιάζουν οι θεατρικές παραστάσεις που αντικαταστάθηκαν από συ­ναυλίες, ενώ το πρόγραμμα του Ηρωδείου είναι πολύ περιορισμένο.
 
 Ανάμεσα στις ελληνικές παραγωγές βρίσκουμε και δύο… μαραθώνιες: τη δωδεκάωρη σε διάρκεια «Μερσιέ και Καμιέ» του Γιάννη Κακλέα και την εξάωρη «Ιλιάδα» του Στάθη Λιβαθινού. Ενώ ο Γιώργος Κιμούλης θα είναι η «Μήδεια» του Σπύρου Ευαγγελάτου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:56