search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:07
MENU CLOSE

Ένταση στη δίκη του Άκη

17.05.2013 11:33
Ένταση στη δίκη του Άκη - Media

Με ένταση αλλά και την παρουσία, της Βίκυ Σταμάτη και για πρώτη φορά της Αρετής Τσοχατζοπούλου, συνεχίστηκε στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση τις υπόθεσης για τις μίζες.

Με ένταση αλλά και την παρουσία, της Βίκυ Σταμάτη και για πρώτη φορά της Αρετής Τσοχατζοπούλου, συνεχίστηκε στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση τις υπόθεσης για τις μίζες με φερόμενο ως βασικό πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλο.
 
Η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση του μάρτυρα προϊσταμένου του ΣΔΟΕ, Νίκου Μαϊτού. Η διαδικασία, ωστόσο, χαρακτηρίστηκε από ένταση, με τον κατηγορούμενο πρώην υπουργό να αντιδρά και να διακόπτει συνεχώς το μάρτυρα, με αφορμή τις ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι συνήγοροι του δημοσίου που παρίσταται ως πολιτική αγωγή.
 
«Έχουν σκοπιμότητα οι ερωτήσεις, δεν θα παίξουμε εδώ, αποδεικνύεται ότι δεν γνωρίζετε κιόλας» παρενέβη ο  Άκης Τσοαχατζόπουλος με αποδέκτες τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής που εκείνη την ώρα εξέταζαν τον μάρτυρα σχετικά με την απόκτηση του ακινήτου της Διονυσίου Αεροπαγίτου, που αρχικά ανήκε στην εταιρία Torcaso, στη συνέχεια πέρασε στην κατοχή της Nobilis, για να καταλήξει στη Βίκυ Σταμάτη, σύζυγο του πρώην υπουργού.
 
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Χρήστος Κατσιάνης κάλεσε κατ' επανάληψη τον πρώην υπουργό να μην διακόπτει και προειδοποίησε ότι όποιος δεν μπορεί να κρατήσει την ψυχραιμία του, θα αναγκαστεί να τον αποβάλει από την αίθουσα.
 
Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, Νίκος Μαϊτός αναφέρθηκε στη «διαδρομή» του ακινήτου της Διονυσίου Αεροπαγίτου μέχρι αυτό να καταλήξει στην ιδιοκτησία της Βίκυ Σταμάτη και απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής για το αν γνωρίζει από την εμπειρία του ποιοι είναι οι μέθοδοι που ακολουθούνται προκειμένου να ξεπλυθεί «μαύρο χρήμα» απάντησε: «αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αν θεωρούσαμε ότι (σ.σ. οι κατηγορούμενοι) ήθελαν να ξεπλύνουν χρήμα τότε θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων». Ακόμη ο μάρτυρας επιβεβαίωσε τα όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα σχετικά με την εμπλοκή στην υπόθεση του αδερφού της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτη.
 
Νωρίτερα το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να εξετάσει αίτημα που υπέβαλε ο κ. Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, σύμφωνα με το οποίο το δικαστήριο θα πρέπει να αποφανθεί για το αν ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας, Π. Παναγιωτόπουλος, έχει δικαίωμα να υποβάλλει ερωτήσεις από τη στιγμή που η εισαγγελέας της έδρας, κυρία Γεωργία Αδειλίνη, δεν αντιμετωπίζει κάποιο κώλυμα και παρίσταται στη δίκη. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κ. Κούγια και ο αναπληρωτής εισαγγελέας επανήλθε στην έδρα.

Η δίκη διεκόπη για τη Δευτέρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33