14/08/2020 11:06:10

Κάλεσμα Κουβέλη για συσπείρωση των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού

Κάλεσμα Κουβέλη για συσπείρωση των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού - Media
Στις προοπτικές δημιουργίας μιας «ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και του τμήματος της σοσιαλδημοκρατίας που απορρίπτει τις πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση», αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

 «Καλούμε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, πολιτικές κινήσεις και συλλογικότητες, σε κοινή πολιτική δράση. Απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης και όχι απαραίτητα ένταξης στη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς ο στόχος που θέλουμε να υπηρετήσουμε είναι μεγάλος», υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος.

Προς τον σκοπό αυτό, όπως είπε, η ΔΗΜΑΡ, θα αναλάβει πρωτοβουλίες, στο αμέσως επόμενο διάστημα, για την εκκίνηση ενός διαλόγου γύρω από τη συνταγματική αναθεώρηση, συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού νόμου, τη μεταρρύθμιση του κράτους και της οικονομίας, καθώς και τα θέματα της ευρωπαϊκής πορείας.

Τέλος, ο Φώτης Κουβέλης άφησε αιχμές για τη στάση των κομμάτων που αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική χωρίς να διατυπώνουν άλλη εναλλακτική πρόταση, επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει γενικευμένη πολιτική αντιπαράθεση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.