search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:43
MENU CLOSE

Ρουπακιώτης: Τα πράγματα είναι σοβαρά

20.05.2013 06:36
Ρουπακιώτης: Τα πράγματα είναι σοβαρά - Media

Με «αιχμηρό» τρόπο σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής στο ελληνικό Κοινοβούλιο με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Π. Ηλιόπουλο

Με «αιχμηρό» τρόπο σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής στο ελληνικό Κοινοβούλιο με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Π. Ηλιόπουλο, ο οποίος αποβλήθηκε από το σώμα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ρουπακιώτης, μιλώντας στη ΝΕΤ, έκανε λόγο για μείζων κίνδυνο. «Οι πράξεις ήταν τόσο βάναυσες σε βάρος του κοινοβουλευτικού θεσμού, του κοινοβουλίου και  των βουλευτών ώστε να θέτουν σε εγρήγορση εκείνους που διαχειρίζονται τα κοινά» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Τα πράγματα είναι σοβαρά», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «αν θέλουμε να αποκρούσουμε το νεοναζισμό όσο είναι ακόμη νωρίς, πρέπει να πράξουμε σε επίπεδο κοινωνίας, θεσμών, κυβέρνησης και κομμάτων».
Υποστήριξε ακόμη ότι «κανένα κόμμα δεν δικαιούται να αντιμετωπίζει το φάσμα του νεοναζισμού με εκλογικά κριτήρια», ενώ σημείωσε ότι το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού «δεν έχει φωτογραφία, δεν έχει ταυτότητα, δεν στρέφεται εναντίον κανενός».
Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, απάντησε ότι το Σύνταγμα δεν παρέχει τέτοια δυνατότητα για ένα κόμμα, ωστόσο οι νόμοι προβλέπουν την τιμωρία των εγκληματικών πράξεων. «Τα δικαστήρια ήδη διαπιστώνουν το μέγεθος αυτού του προβλήματος και την επικινδυνότητα αυτών των πρακτικών», σημείωσε ο κ. Ρουπακιώτης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:43