search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:08
MENU CLOSE

«Όχι» Ομπάμα για συνάντηση με Σαμαρά

20.05.2013 12:51
«Όχι» Ομπάμα για συνάντηση με Σαμαρά - Media

Αίσθηση προκαλεί η «αδυναμία» του Λευκού Οίκου να συναντήσει τον  Αντώνη Σαμαρά, σε περίπτωση που αυτός θα πήγαινε στις ΗΠΑ τον Ιούνιο με αφορμή το συνέδριο μεγάλης αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee. Η Αθήνα πάντως δεν «έχει καταθέσει τα όπλα».

 
Αίσθηση προκαλεί η «αδυναμία» του Λευκού Οίκου να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σε περίπτωση που αυτός θα πήγαινε στις ΗΠΑ τον Ιούνιο με αφορμή το συνέδριο μεγάλης αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee (AJC).
 
Η παρουσία Σαμαρά στο συνέδριο έχει ήδη ανακοινωθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του AJC και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο για την προσπάθεια προσέγγισης των δύο χωρών, Ελλάδας και Ισραήλ.
 
Ο κ. Σαμαράς επιθυμούσε να μεταβεί επίσης στην έδρα του ΟΗΕ για συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα Μπαν Κι – Μουν.
 
Προς το παρόν πάντως και παρά τις διπλωματικές προσπάθειες ο Λευκός Οίκος επικαλούμενος το βαρύ πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου, δεν μπορεί να δώσει καμία ημερομηνία συνάντησης.
 
Σημειώνεται πως μόλις προ ημερών ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε συνολικά  -μέσα σε μία ημέρα(16 Μαίου)- επτά ώρες συνάντηση και συνεργασία με τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα(φωτογραφία).
 
Διπλωματικές πηγές από την Αμερικανική κυβέρνηση ανέφεραν ότι έγιναν επιπόλαιοι χειρισμοί από την Ελληνική πλευρά, ενώ πολιτικοί παρατηρητές στην Ελλάδα σημειώνουν το γεγονός ότι το «χαϊδεμένο» παιδί της Μέρκελ δεν μοιάζει να είναι ευπρόσδεκτο στον Λευκό Οίκο, σε αυτή τη φάση.
 
Προφανώς, το βεβαρημένο πρόγραμμα του Ομπάμα αποτελεί διπλωματικό ελιγμό, αφού θα μπορούσε να κανονιστεί και μία ημίωρη συνάντηση εργασίας.
 
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα ήθελε να χρησιμοποιηθεί η όποια συνάντηση επικοινωνιακά εντός της χώρας.
 
Εβραϊκοί κύκλοι στην Αθήνα σημειώνουν ότι θα ήταν τραγικό να ακυρωθεί τελικά το ταξίδι του Σαμαρά στις ΗΠΑ λόγω της απροθυμίας Ομπάμα να τον συναντήσει.
 
Σημειώνεται πάντως ότι η Αθήνα προσπαθεί έστω και την τελευταία στιγμή να αμβλύνει τις δυσάρεστες εντυπώσεις κλείνοντας έστω μια εθιμοτυπική συνάντηση με τον επικεφαλής του Λευκού Οίκου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:08