search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:22
MENU CLOSE

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Αντισημιτική και ξενοφοβική η Χρυσή Αυγή»

21.05.2013 07:22
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Αντισημιτική και ξενοφοβική η Χρυσή Αυγή» - Media

Εκτενή αναφορά στη Χρυσή Αυγή και τον Νίκο Μιχαλολιάκο κάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ετήσια έκθεσή του για τις θρησκευτικές ελευθερίες, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Εκτενή αναφορά στη Χρυσή Αυγή και τον Νίκο Μιχαλολιάκο κάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ετήσια έκθεσή του για τις θρησκευτικές ελευθερίες, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.
 
Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση
 
Στην έκθεση η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται ως «ανοικτά αντισημιτική και ξενοφοβική πολιτική παράταξη», που με τη στάση της κατασυκοφαντεί την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο, ενώ αναφέρει και τις επιθέσεις που πραγματοποιεί σε μετανάστες και ιδιαίτερα όσους προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες.
 
Αναφέρει επίσης τους βανδαλισμούς που έγιναν σε εβραϊκά νεκροταφεία των Ιωαννίνων και της Δράμας αλλά και ότι ο βουλευτής του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, διάβασε εντός της Βουλής αποσπάσματα από «Τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, που όπως επισημαίνεται στην έκθεση «έχει αρνηθεί δημοσίως και επανειλημμένως το γεγονός ότι συνέβη το Ολοκαύτωμα, ενώ συχνά στο παρελθόν σε δημόσιες εκδηλώσεις χαιρετούσε ναζιστικά τους οπαδούς του».

Όπως αναφέρει η έκθεση υπάρχουν παράλληλα οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επικρίνουν την ελληνική αστυνομία ότι έχει καταβάλει «πολύ μικρή προσπάθεια» για τον περιορισμό των βίαιων ενεργειών της Χρυσής Αυγής.

Τέλος αναφέρεται ότι οι διεθνείς παρατηρητές έχουν ζητήσει περισσότερη δράση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα περιστατικά, ενώ ο Αμερικανός πρέσβης και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με Έλληνες ομολόγους τους και ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να μιλήσει με ισχυρό τρόπο εναντίον της Χρυσής Αυγής και των αντισημιτικών πράξεών της.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33