search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:37
MENU CLOSE

Ο Καλλικράτης φέρνει δημοψήφισμα και απεργία πείνας

29.04.2010 18:00
Ο Καλλικράτης φέρνει δημοψήφισμα και απεργία πείνας - Media

Οι πρώτες αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη», για τέσσερεις περιπτώσεις συνενώσεων, εκδηλώθηκαν από δημάρχους της Αττικής. Ειδικότερα ο δήμαρχος Ρέντη, ο δήμος του οποίου συνενώνεται με τη Νίκαια, κ. Γ. Ιωακειμίδης, εξέφρασε την αντίθεσή με τη συνύπαρξη δύο δήμων εκ των οποίων ο ένας, ο δικός του, είναι οικονομικά υγιής με αποθεματικό 10 εκατ. ευρώ ενώ ο άλλος βρίσκεται στο «κόκκινο» από χρέη που εκτιμώνται σε 60-80 εκατ. ευρώ. Στον δήμο Ρέντη έχει προγραμματιστεί μάλιστα δημοψήφισμα για τις 9 Μαΐου.

Οι πρώτες αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη», για τέσσερεις περιπτώσεις συνενώσεων, εκδηλώθηκαν από δημάρχους της Αττικής.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Ρέντη, ο δήμος του οποίου συνενώνεται με τη Νίκαια, κ. Γ. Ιωακειμίδης, εξέφρασε την αντίθεσή με τη συνύπαρξη δύο δήμων εκ των οποίων ο ένας, ο δικός του, είναι οικονομικά υγιής με αποθεματικό 10 εκατ. ευρώ ενώ ο άλλος βρίσκεται στο «κόκκινο» από χρέη που εκτιμώνται σε 60-80 εκατ. ευρώ. Στον δήμο Ρέντη έχει προγραμματιστεί μάλιστα δημοψήφισμα για τις 9 Μαΐου.

Για τον ίδιο λόγο αντιδρά και ο δήμαρχος Θρακομακεδόνων κ. Θ.Οικονόμου με τον δήμο Αχαρνών.

Στον δήμο Ελληνικού, ο δήμαρχος κ. Χρ. Κορτζίδης άρχισε χθες απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνένωση του Δήμου με την Αργυρούπολη.

«Όχι» στη συνένωσή του με τον δήμο Δάφνης λέει και ο δήμος Υμηττού.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ), τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος όσο και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δ. Καλογερόπουλος, άσκησαν έντονη κριτική στον «Καλλικράτη».

Ο κ. Κακλαμάνης, αν και επισήμανε ότι η ΚΕΔΚΕ θα συζητήσει το σχετικό προσχέδιο στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ της, εντούτοις δεν απέφυγε να εκφράσει την δική του, προσωπική όπως είπε εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία «αν μείνει έτσι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από το έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ», την προσεχή Δευτέρα.

«Δυστυχώς δεν είναι η Μεταρρύθμιση που περιμέναμε», είπε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ καλώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό «να δει ότι η κρίση καθιστά την Μεταρρύθμιση καταδικασμένη να αποτύχει».

Από την πλευρά τους οι προσκείμενοι στα κόμματα της αριστεράς αιρετοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον «Καλλικράτη».

«Είναι προς τιμήν μας η αυτοδιοίκηση σήμερα;» είναι το ερώτημα που έθεσε προς τους συναδέλφους του ο δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κ. Ασκούνης, επικεφαλής της παράτασης του ΠΑΣΟΚ στην ΤΕΔΚΝΑ, τονίζοντας ότι με τον «Καλλικράτη» δίνεται η ευκαιρία, η ετεροδιοίκηση στην πραγματικότητα σήμερα να γίνει αυτοδιοίκηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:36