search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:52
MENU CLOSE

Ο γύρος του κόσμου

21.05.2013 21:00
Ο γύρος του κόσμου - Media

Ιταλία: Στις 18 του περασμένου Φεβρουαρίου ένα πουλμανάκι των εκδόσεων Μοντατόρι οδήγησε 11 ανθρώπους από διαφορετικά μέρη του κόσμου, σε μια μυστική αποθήκη στα περίχωρα του Μιλάνου.

Ιταλία: Στις 18 του περασμένου Φεβρουαρίου ένα πουλμανάκι των εκδόσεων Μοντατόρι οδήγησε 11 ανθρώπους από διαφορετικά μέρη του κόσμου, σε μια μυστική αποθήκη στα περίχωρα του Μιλάνου. Φτάνοντας, ο υπεύθυνος των εκδόσεων πήρε τα κινητά τηλέφωνα όλων και τους οδήγησε στα γραφεία που ήταν στημένα μέσα στην αποθήκη και μπροστά σε υπολογιστές, οι οποίοι όμως δεν ήταν συνδεδεμένοι με το Διαδίκτυο. Επί δύο μήνες όλοι αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν ώς τις 9 το βράδυ και μετά οδηγούνταν σε διάφορα ξενοδοχεία, όπου εξακολουθούσαν να βρίσκονται υπό επιτήρηση ώστε να μην προδώσουν τη δουλειά τους. Ποια ήταν αυτή η δουλειά; Η μετάφραση του νέου μυθιστορήματος του Νταν Μπράουν «Κόλαση», το οποίο κυκλοφορεί σήμερα 16 Μαΐου. Γιατί όλη αυτή η μυστικότητα; Επειδή οι διάφοροι εκδότες του Μπράουν δεν μπορούσαν να ρισκάρουν να εμφανιστεί μετάφραση του βιβλίου στο Ίντερνετ στερώντας τους τεράστια κέρδη σαν αυτά που τους απέφερε «Ο κώδικας Ντα Βίντσι».

Κούβα: Μπορεί κανένας δημοσιογράφος να μην επιτρέπεται να πάρει συνέντευξη από τους έγκλειστους στο Γκουαντάναμο, αλλά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ενημερωθεί για το τι βιβλία έχουν στη διάθεσή τους οι φυλακισμένοι και οι φύλακες. Το αμερικανικό Πεντάγωνο επέτρεψε να δημοσιευθούν, σε μπλογκ ρεπόρτερ των «New York Times», φωτογραφίες από τα ράφια της βιβλιοθήκης του Γκουαντάναμο, όπου μπορεί να δει κανείς αντίτυπα της «Οδύσσειας», μυθιστορήματα της Άγκαθα Κρίστι μαζί με περιοδικά για αυτοκίνητα. Όλα στα αγγλικά.

Αγγλία: Βοήθεια για να σώσουν το διασημότερο ίσως έπιπλο του κόσμου ζητούν οι υπεύθυνοι του Μουσείου Φρόυντ. Το ηλικίας 120 χρόνων ντιβάνι του πατέρα της ψυχανάλυσης έχει φθαρεί υπερβολικά και κινδυνεύει να καταστραφεί, αν δεν βρεθούν σύντομα οι 5.000 στερλίνες που απαιτούνται για να ξαναγίνει όπως παλιά και να ζωντανέψουν μαζί με τα χρώματά του και όλες οι νευρώσεις, ψυχώσεις, υστερίες που ξεδιπλώθηκαν πάνω του, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:50