search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:32
MENU CLOSE

45 δολάρια μια χειραψία με τη Γιάννα!

21.05.2013 21:00
45 δολάρια μια χειραψία με τη Γιάννα! - Media

Η βιβλιοπαρουσίαση στις ΗΠΑ όταν πρόκειται μάλιστα για talk of the town συγγραφείς υπόκειται σε άλλα ήθη και έθιμα. Γιατί εάν θες να συνομιλήσεις με τον writer και να του σφίξεις το χέρι, θα πρέπει πρώτα να έχεις ανοίξει το πορτοφόλι σου.

Η βιβλιοπαρουσίαση στις ΗΠΑ όταν πρόκειται μάλιστα για talk of the town συγγραφείς υπόκειται σε άλλα ήθη και έθιμα. Γιατί εάν θες να συνομιλήσεις με τον writer και να του σφίξεις το χέρι, θα πρέπει πρώτα να έχεις ανοίξει το πορτοφόλι σου. Γιατί πέραν του Ατλαντικού έχει αποδημήσει ο τζάμπα αναγνώστης- θαυμαστής.
Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τη Lady G, όπως έχει μείνει γνωστή στην Ελλάδα η Γιάννα Αγγελοπούλου,  που περιοδεύει στις ΗΠΑ και παρουσιάζει το βιβλίο της «My Greek Drama».
Φίλοι από τη Βοστώνη με ενημέρωσαν ότι η πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου που έγινε στις 8 Μαΐου, κόστιζε 45 δολάρια. Με το ποσό αυτό άκουγες τη Γιάννα, ρωτούσες τη Γιάννα, χαιρετούσες τη Γιάννα και μετά είχε και Dinner Buffet – όχι ότι κι ότι όπως μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Algonquin Club – για να μην φύγεις με άδειο στομάχι.
Ρώτησα τους Βοστωνέζους φίλους εάν στο ποσό αυτό συμπεριλαμβανόταν και η αγορά του βιβλίου. Μου είπαν πως όχι… Εάν αγόραζες και το βιβλίο υπογεγραμμένο, βεβαίως – βεβαίως από τη συγγραφέα, το κόστος ανέβαινε στα 71.95 δολάρια. Pas mal, όπως θα έλεγαν οι Γάλλοι ή καλύτερα συναλλαγή   win- win- win,  όπως λέμε τελευταία εδώ στην Ελλάδα, και για την writer και για τον αναγνώστη και για τους διοργανωτές.
Και το ερώτημα είναι: πώς θα γίνει η παρουσίαση στην Ελλάδα; Με μπουφέ και εισιτήριο; Ή κατά το ελληνικό έθιμο χειραψία και φωτό θα είναι for free και θα πωλείται μόνον το βιβλίο υπογεγραμμένο ή μη στην ίδια τιμή;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες διοργανωτές της παρουσίασης θα έχουν «σκληρή πόρτα». Είναι βλέπετε και εκείνο το παλαιό επεισόδιο με τη Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου και την Αναστασία Αθήνη που τους κρατά σε αναμμένα κάρβουνα.
 
Υ.Γ
 
Για του λόγου το αληθές ιδού η πρόσκληση σε copy paste:
 
“Hi,
 
Greek Ambassador and Chief organizer of the 2004 Athen's Olympics, Gianna Angelopoulos will be speaking in Boston Wednesday night, May 8th at the Algonquin Club about her new book, MY GREEK DRAMA: LIFE, LOVE AND ONE WOMAN’S OLYMPIC EFFORT TO BRING GLORY TO HER COUNTRY.
We would be very grateful if could share this invitation with your members. You can learn more about her book at www.mygreekdrama.com.
The itinerary of the event:
-Reception
-6:30 Author Talk with a Q&A
-7:30 PM Buffet Dinner
-Books for sale/with a book signing by the Ambassador
Cost is $45.00
 
Thank you very much.
Sincerely,
Jamie Hahn
Publicity Associate”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:28