search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:55
MENU CLOSE

Mikeius: Ο άνθρωπος που «κατέκτησε» το Διαδίκτυο μιλά στο «Ποντίκι»

21.05.2013 21:00
Mikeius: Ο άνθρωπος που «κατέκτησε» το Διαδίκτυο μιλά στο «Ποντίκι» - Media

«Οι διαδικτυακές σαβούρες είχαν κατακλύσει την καθημερινότητά μου. Έτσι, σκέφτηκα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου»

Τον Απρίλιο του 2009 ο τότε 25χρονος Μιχάλης διαπίστωσε πως η διαδικτυακή πραγματικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε επίπεδο σοβαρότητας. Γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισε να δημιουργήσει ένα blog – το faeenamalaka.blogspot.gr –, στο οποίο θα φιλοξενούσε καθημερινές ιστορίες «χολής» για ό,τι τον ενοχλούσε, χαλούσε την αισθητική του και ήταν άξιο – κατά τον ίδιο – κριτικής. «Θύματά» του ηθοποιοί, καλλιτέχνες, απλές καθημερινές φιγούρες ανθρώπων που υπάρχουν στις μνήμες όλων μας, χαρακτήρες από ταινίες ή βιβλία, facebook και πολλά άλλα. Το παρατσούκλι του, «Mikeius».
 
Με φανερό τον κίνδυνο να δεχθούμε «επίθεση» ή να μας εξαπολύσει τη «χολή» του, επικοινωνήσαμε με τον 30χρονο Μιχάλη, ο οποίος μιλώντας στο «Ποντίκι» υποστήριξε πως «όλα ξεκίνησαν από την παρέα μου. Γράφαμε διάφορα κείμενα όπως ‘‘μικρές λεπτομέρειες’’ της ζωής, που ήταν πράγματα τα οποία παρατηρούσαμε. Τελείως στην πλάκα. Ανταλλάσσαμε απλά e-mails. Από ένα σημείο και μετά άρχισε ένα καθημερινό κράξιμο».

Γρήγορα το blog του διαδόθηκε και ξεπέρασε τα 5.000.000 «χτυπήματα». Ο «Mikeius» ξεκίνησε να γίνεται ένας «γνωστός – άγνωστος» στο Διαδίκτυο, αλλά δεν είχε σκεφτεί μέχρι πού μπορούσε να φτάσει. Μία μέρα ο ιδιοκτήτης της καινούριας – τότε – πλατφόρμας… γέλιου στο Διαδίκτυο (www.comedylab.gr), ο οποίος ενθουσιάστηκε με το χιούμορ του, άφησε ένα σχόλιο κάτω από ένα κείμενό του, ζητώντας του συνεργασία. Μετά την επικοινωνία τους «γεννήθηκε» η εκπομπή «ΜΠΡΑΦ» και ο «Mikeius» απέκτησε μορφή και κανονικό χαρακτήρα. Ένα μαύρο κοστούμι, μία γραβάτα και μία αντιασφυξιογόνα μάσκα συνιστούσαν την ιδιόρρυθμη φιγούρα που είχε σκεφτεί ο Μιχάλης. «Οι άνθρωποι από το Comdedy Lab είχαν στήσει την ιστοσελίδα με σκοπό να τραβήξουν την προσοχή στο Διαδίκτυο. Ήθελαν δηλαδή ανθρώπους που να μπορούν να προσελκύσουν κόσμο. Διάβασαν το blog μου και σκέφτηκαν πως θα ήταν ωραίο να μετατρέψουμε τα κείμενά μου σε βίντεο με φωνή και εικόνες. Τους άρεσε επίσης το χιούμορ μου. Έτσι, ξεκίνησε το ΜΠΡΑΦ», μας είπε.
 
Τα κείμενά του πλέον αποτελούσαν το περιεχόμενο των βίντεο που δημιουργούσε. Έβρισκε δεκάδες εικόνες, οι οποίες έπρεπε να συνδυάζονταν και με την αφήγηση, τα ηνία της οποία είχε αναλάβει ο ίδιος. Σημαντικό για τον 30χρονο ήταν και εξακολουθεί να είναι η έρευνα. Προκειμένου να φτιάξει ένα βίντεο, το οποίο θα αποκτήσει μέσα σε λίγες μέρες μέχρι και 500.000 προβολές και θα παραθέτει τις σκέψεις του, απαιτούνται πάντα τεκμηριωμένα επιχειρήματα και δη στην περίπτωση που αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα. Σήμερα ο Μιχάλης – ο οποίος ακόμα… σπουδάζει στο Πολυτεχνείο – πληρώνεται για να γράφει και να αφηγείται ό,τι θέλει στο Διαδίκτυο. Βέβαια, οι αντιδράσεις στο πρόσωπό του είναι πολλές, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον αποκαλούν «ρατσιστή, φαλλοκράτη και κομφορμιστικό πιόνι του συστήματος». Για τους επικριτές του δεν διστάζει να απαντήσει πως «εκείνοι είναι ρατσιστές, γιατί κρίνουν κάποιον μέσα από τα βίντεό του και χωρίς να τον ξέρουν».
 
Τόσα χρόνια η φιγούρα του «Mikeius» ήταν ιδανική, γιατί το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από αυτήν δεν είχε κάνει ποτέ κάποια εμφάνιση. Αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο απολαμβάνει τη δημοσιότητα που έχει. Η μορφή που έχει λάβει είναι εξαιρετική, ωστόσο, όπως μας αποκαλύπτει, σύντομα θα μας δείξει το πρόσωπό του. «Είναι πολύ ωραίο που είμαι διάσημος, αλλά δεν ξέρουν το πρόσωπό μου. Έχει τα καλά του celebrity, ο οποίος αναγνωρίζεται και επικοινωνεί με πολύ κόσμο. Τα αρνητικά δεν τα έχω βέβαια. Βγαίνω κανονικά από το σπίτι μου. Σύντομα αυτό θα αλλάξει. Δεν θα κρύβω το πρόσωπό μου πίσω από μία μάσκα, γιατί πλησιάζει το καλοκαίρι και θέλουμε να κάνουμε κάτι γυρίσματα στη θάλασσα. Θα σκάσω άμα φοράω μάσκα», υποστήριξε. 
 
Το κοινό του είναι τεράστιο ειδικά στις ηλικίες 15 έως 25 ετών. Μέσα από τα βίντεό του περνάει τις δικές του απόψεις και, όπως παραδέχεται, διαμορφώνει τη γνώμη αρκετών παιδιών. «Η απάντησή μου στο ερώτημα αν τους επηρεάζω είναι πως θεωρώ τον εαυτό μου έναν σκεπτικό κάφρο. Γουστάρω τον σκεπτικισμό και τον ορθολογισμό. Το κοινό μου, που είναι νέοι οι οποίοι τελειώνουν το λύκειο και είναι έτοιμοι να μπουν στο πανεπιστήμιο, πρέπει να σκέπτεται περισσότερο. Το Ίντερνετ έχει γεμίσει με ψευτοκουλτούρα», μας είπε.
 
Ο άνθρωπος, πάντως, που κρύβεται πίσω από τη μάσκα δεν είναι παρά ένας απλός «αιώνιος» φοιτητής, ο οποίος είχε καλύτερη πένα από τον μέσο όρο των συνομηλίκων του. Η όρεξη και το μεράκι είναι πάντα οδηγοί του για να έχει όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. «Δεν μου αρέσουν οι υπερβολές. Η μεγαλύτερη διαφορά σε αυτό το είδος των βίντεο που κάνουμε, πράγμα το οποίο δεν είναι τέχνη, είναι η αφοσίωση και η όρεξη, ξέροντας ότι μπορεί να μην ανταμειφθείς για αυτό που κάνεις και να μην αρέσει. Αρκετά σημαντικό…», ανέφερε.
 
Εκτός από το Comedy Lab, ο «Mikeius» ασχολείται και με το ραδιόφωνο. Κάθε Τρίτη έχει την εκπομπή «Στα Τρένα» από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 στον νεανικότερο ιντερνετικό σταθμό της Ελλάδας, το www.destinyradio.gr, μαζί με τον Βαγγέλη. Ένα «talk show», όπως του αρέσει να το αποκαλούνε, το οποίο βασίζεται στην επικοινωνία και στην κριτική προς πάσα κατεύθυνση. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον σταθμό ετοιμάζει εκπομπή, στην οποία θα σχολιάζει παλιές και νέες ελληνικές ταινίες, όπως μόνο αυτός ξέρει. Ιδανικό, όπως μας είπε, είναι να κάνει μελλοντικά μία επαγγελματική ραδιοφωνική εκπομπή.
 
Στα σχέδιά του είναι μία εκπομπή μαγειρικής στο Comedy Lab, όπου οι «μάγειρες» αντί για τα παραδοσιακά κουζινικά θα χρησιμοποιούν μόνο εργαλεία και θα καλούνται να… δημιουργήσουν καθημερινά γεύματα όπως το παστίτσιο. Τη Μεγάλη Παρασκευή, επίσης, έκανε πρεμιέρα η καινούρια του εκπομπή – debate, ονόματι «Geek Wars», η θεματολογία της οποίας είναι η τεχνολογία, οι ταινίες, οι τηλεοπτικές σειρές κ.ά.
 
Η πολιτική είναι κάτι που λείπει από τα βίντεό του, γιατί προτιμά να κρατά τις απόψεις του για το «σαλόνι του ή το μπαρ όταν θα βγω με τους φίλους μου». Όμως δεν θεωρεί τον εαυτό του «απολιτίκ» και εκφράζει τη γνώμη του για τη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι είναι φασίστες. Αλλά δεν πιστεύω ότι και οι ψηφοφόροι τους είναι. Το κακό είναι ότι δεχόμαστε τόσα χρόνια το ‘‘διαίρει και βασίλευε’’ αμάσητο χωρίς να αντιδρούμε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33