search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:45
MENU CLOSE

Εγκληματική αδιαφορία

21.05.2013 21:00

Στον λαιμό τους έκατσε η έρευνα της Greenpeace για τα επικίνδυνα και απαγορευμένα φυτοφάρμακα που εντοπίστηκαν σε φρούτα και λαχανικά…

Στον λαιμό τους έκατσε η έρευνα της Greenpeace για τα επικίνδυνα και απαγορευμένα φυτοφάρμακα που εντοπίστηκαν σε φρούτα και λαχανικά, γι’ αυτό και δεν έχουν βγάλει κιχ. Για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο λόγος, που μάλλον δεν θεωρεί το θέμα μείζον για να ασχοληθεί.

Η έρευνα της Greenpeace αποκάλυψε την ύπαρξη 27 διαφορετικών χημικών ουσιών, πολλές από αυτές απαγορευμένες εντός της Ε.Ε., σε μήλα, μπανάνες, αχλάδια, πατάτες, καρότα και κολοκύθια, τα οποία πωλούνται στη χώρα μας. Όπως επισημαίνεται, στις επίσημες εγκρίσεις των ουσιών αυτών αναγράφεται πως είναι ύποπτες καρκινογενέσεων και ότι έχουν εξαιρετική τοξικότητα.

Η Greenpeace προτείνει στο υπουργείο τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, όπως τον τερματισμό των «προσωρινών αδειών 120 ημερών», τις οποίες δίνει για χρήση άκρως επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, τον έλεγχο των ουσιών ώστε να σταματήσει η χρήση απαγορευμένων, καθώς και τη δημιουργία βάσης δεδομένων λιανικής πώλησης φυτοφαρμάκων, ώστε να γνωρίζουμε ποιες ουσίες έχουν χρησιμοποιηθεί σε ποιες καλλιέργειες και από ποιους παραγωγούς. Θα συνεχιστεί η εγκληματική κρατική αδιαφορία;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24