search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:17
MENU CLOSE

Αθώος ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ για τo κινητό της Δραγούμη

22.05.2013 11:25
Αθώος ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ για τo κινητό της Δραγούμη - Media

Αθώος κρίθηκε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Παντής, ο οποίος κατηγορείτο για την υπόθεση της δωρεάς κινητού τηλεφώνου στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, δαπάνη που φέρεται να έγινε με χρήματα του Ιδρύματος.

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Παντής, ο οποίος κατηγορείτο για την υπόθεση της δωρεάς κινητού τηλεφώνου στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, δαπάνη που φέρεται να έγινε με χρήματα του Ιδρύματος.

Μαζί με τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ αθωώθηκε και ο άλλοτε διευθυντής του καταστήματος εμπορικών ειδών «Λογότυπος», Γιώργος Δημητριάδης.


Το συγκεκριμένο κατάστημα το διαχειρίζεται η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο Γ. Παντής επέρριψε τις ευθύνες στον συγκατηγορούμενό του, τονίζοντας ότι ο τελευταίος ήταν αυτός που τον έφερε σε επαφή με την γνωστή ηθοποιό. «Την Ναταλία Δραγούμη την είδα μία φορά.

Ενδιαφέρθηκε να προβάλει το έργο του Πανεπιστημίου σε μία τηλεοπτική εκπομπή.
Τελικά το θέμα δεν προβλήθηκε», τόνισε, καθιστώντας υπεύθυνο για την αποστολή της συσκευής τηλεφώνου τον Γ. Δημητριάδη. «Αυτός φρόντισε το κινητό τηλέφωνο μέσω του ‘Λογότυπου'. Εγώ αρνήθηκα να το πληρώσω», απολογήθηκε.

«Εγώ εκτελούσα εντολές του αντιπρύτανη», είπε κατά τη δική του απολογία ο πρώην διευθυντής του καταστήματος «Λογότυπος», απαντώντας έτσι στις αιχμές του συγκατηγορουμένου του.

Τελικά, το δικαστήριο, κρίνοντας ότι δεν ζημιώθηκε το Πανεπιστήμιο, τους αθώωσε από όλες τις κατηγορίες. Τον μεν Γ. Παντή για απιστία στην υπηρεσία, τον δε Γ. Δημητριάδη για άμεση συνέργεια στην απιστία, απόπειρα εκβίασης κατ' εξακολούθηση και υπεξαίρεση.

Πηγή:thepressproject

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:15