search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:21
MENU CLOSE

Οι «φοροφυγάδες» στο μενού των Ευρωπαίων

22.05.2013 12:20
Οι «φοροφυγάδες» στο μενού των Ευρωπαίων - Media

Με άμεσο ζητούμενο τους φοροφυγάδες και το τραπεζικό απόρρητο στο οποίο εμμένουν Αυστρία και Λουξεμβούργο άρχισαν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Με άμεσο ζητούμενο τους φοροφυγάδες και το τραπεζικό απόρρητο στο οποίο εμμένουν Αυστρία και Λουξεμβούργο άρχισαν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αναμένεται να συνεχιστούν οι πιέσεις και προς τις δύο χώρες υπό την πίεση των αποφάσεων για την Κύπρο, χωρίς ωστόσο να διαφαίνονται άμεσα αποτελέσματα.
Σχετικές ήταν και οι δηλώσεις των περισσοτέρων πρωθυπουργών κατά την άφιξή τους στις Βρυξέλλες οι οποίοι ζήτησαν «ξεκάθαρη» πολιτική για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής,

Οι περισσότεροι υπενθύμισαν ότι τάσσονται υπέρ της κατάργησης του τραπεζικού απορρήτου, υπό τον όρο ότι θα υπάρχουν διαπραγματεύσεις με χρηματοοικονομικά κέντρα εκτός ΕΕ, περιλαμβανομένης της Ελβετίας, ώστε να πράξουν το ίδιο.

Στην ανάγκη χάραξης μιας ξεκάθαρης πολιτικής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και τη σημασία ανάπτυξης ενδογενών πηγών ενέργειας της Ε.Ε. αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
 
«Πρέπει να συνδέσουμε την ανταγωνιστικότητά μας με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και με την υλοποίηση μιας ξεκάθαρης πολιτικής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.
 
«Η ανάπτυξη ενδογενών πηγών ενέργειας της Ε.Ε.», πρόσθεσε, «είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης όσο και για σωστή τιμολόγηση».
 
Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν περισσότερου αφορούν την αγορά ενέργειας στην Ευρώπη και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης.
 
Οι εργασίες της Συνόδου άρχισαν στις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) με προγραμματισμένη διάρκεια τεσσάρων ωρών.
 
Η Σύνοδος αναμένεται επίσης να λάβει αποφάσεις για σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών, της φορολόγησης των εισοδημάτων από αποταμιεύσεις και της καταπολέμησης της απάτης στην καταβολή του ΦΠΑ.
 
Υπενθυμίζεται πως χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε ομιλία του είχε τονίσει πως η απώλεια πόρων από τη φορδιαφυγή και τη φορολογική απάτη στην ΕΕ υπολογίζεται στο 1 τρις. ευρώ.
 
Ο κ. Μπαροζο ζήτησε αυστηρότερα μέτρα και καλύτερο συντονισμό για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενόψει και της σημερινής Συνόδου Κορυφής.
 
Όπως είπε στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής θα ζητήσει να υπάρξει πολιτική δέσμευση ώστε έως την 1η Ιανουαρίου 2015 να έχει διασφαλιστεί η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για κάθε μορφή εισοδήματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:20