search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:36
MENU CLOSE

Ένα αξέχαστο γεύμα

23.05.2013 13:15
Ένα αξέχαστο γεύμα - Media

Όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε διακοπές νιώθει διαφορετικά και πολές φορές δοκιμάζει πράγματα που σε άλλες περιπτώσεις θα του φαίνονταν αδιανόητα.

Όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε διακοπές νιώθει διαφορετικά. Πιο ελεύθερα, πιο χαλαρά, πιο ωραία. Και πολλές φορές δοκιμάζει πράγματα που σε άλλες περιπτώσεις θα του φαίνονταν αδιανόητα. Στην Ελλάδα έχουμε πικρή πείρα από τα καμώματα των τουριστών. Στη Ρόδο, την Κρήτη, την Κέρκυρα και άλλα νησιά έχουν γίνει σημεία και τέρατα από ανόητους τουρίστες που κάνουν ότι παλαβομάρα τους έρθει.

Ένα γκρουπ Αμερικανών επισκεπτών στην Ισλανδία είχε μια φαεινή ιδέα. Το τσούρμο έκανε επίσκεψη στη λίμνη του παγετώνα Φγιάρσαρλον και αποφάσισε ότι θα ήταν πρωτότυπο να γευματίσουν πάνω στον πάγο. Πήγαν λοιπόν στην άκρη, έστησαν τραπέζια και καρέκλες και έβγαλαν τα φαγητά για να απολαύσουν το γεύμα και τις μηχανές για να απαθανατίσουν τη στιγμή. Δεν είχαν υπολογίσει όμως τα στοιχεία της φύσης.

Ένα ξαφνικό, δυνατό φύσημα του αέρα ήταν αρκετό ώστε το κομμάτι του παγετώνα που είχαν καταλάβει να ξεκολλήσει από τη στεριά και να αρχίσει να απομακρύνεται. Επικράτησε πανικός καθώς έβλεπαν ότι έπλεαν στα παγωμένα νερά και θα είχαν σοβαρό πρόβλημα αλλά ευτυχώς ένας από την παρέα κράτησε την ψυχραιμία του. Με ένα άλμα του βρέθηκε σε σταθερό έδαφος και κατάφερε να ειδοποιήσει τις τοπικές αρχές.

Η ομάδα διάσωσης έφτασε επιτόπου άμεσα και με βάρκα συνέλλεξε τους τουρίστες οι οποίοι είχαν ήδη απομακρυνθεί περίπου 10 μέτρα από την ακτή.

«Ήταν σίγουρα αστείο να βλέπεις το τραπέζι με τα φαγητά και τις καρέκλες πάνω στο παγόβουνο που είχε πάει στα ανοικτά. Το γεύμα πάντως είχε άδοξο τέλος» είπε μετά ο επικεφαλής της σωστικής ομάδας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:36