search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:14
MENU CLOSE

Να κληθεί ως μάρτυρας ο Σημίτης ζητά ο Τσοχατζόπουλος

23.05.2013 09:55
Να κληθεί ως μάρτυρας ο Σημίτης ζητά ο Τσοχατζόπουλος - Media

Την κλήση ως μάρτυρα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη αιτήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσω του συνηγόρου του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Την κλήση ως μάρτυρα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη αιτήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσω του συνηγόρου του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Ο πρώην υπουργός, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα, ζήτησε, δια του δικηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου, άμεση απάντηση από την έδρα αν σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να κληθεί για κατάθεση ο κ. Σημίτης.
Βάσει του σκεπτικού της υπεράσπισης, ο πρώην πρωθυπουργός, εκ της θέσεώς του, γνωρίζει τις ανάγκες που υπήρχαν την επίδικη περίοδο σε εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και τα πλήρη οικονομικά δεδομένα για την υλοποίησή τους, ενώ σύμφωνα με τον κ. Παγορόπουλο, «ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει το πραγματικό στίγμα» για την υπόθεση.
Επανέλαβε επίσης ότι η σύλληψη του κ. Τσοχατζόπουλου, πέρυσι, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, έγινε για λόγους επικοινωνιακούς και όχι γιατί ο εντολέας του κρίθηκε ύποπτος φυγής.
Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού πρόσθεσε ότι με τη διαδικασία που έχει τηρηθεί μέχρι τώρα, δίνεται η αίσθηση πως αναζητείται «εξιλαστήριο θύμα» και ζήτησε από το δικαστήριο να διακόψει τη διαδικασία για την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να της δοθεί χρόνος να επανακαθορίσει τη στρατηγική της.
Οι δύο εισαγγελείς υπενθύμισαν από την πλευρά τους πως, εφόσον κριθεί αναγκαίο, είναι σύμφωνοι στο να εξεταστούν ως μάρτυρες πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ, ενώ ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι η δίκη είναι ποινική.
Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού, Λεωνίδας Κοτσαλής, προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο της γερμανικής δικαιοσύνης σχετικό με την υπόθεση, επικαλούμενος ότι σε αυτό δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του κ. Τσοχατζόπουλου, για να υποστηρίξει ότι δεν υφίσταται το βασικό αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. Επίσης, έντονη ήταν η αντίδραση της υπεράσπισης στα νέα έγγραφα που διαβιβάστηκαν σήμερα στο δικαστήριο, τονίζοντας ότι δεν είναι δικονομικά αποδεκτή πρακτική η εισαγωγή νέων εγγράφων στη δικογραφία, καθώς έχει περαιωθεί η κύρια ανάκριση.
Η δίκη διακόπηκε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης της έδρας και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:14