search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:20
MENU CLOSE

Οι σωματοφύλακες του Σαμαρά για το αντιρατσιστικό

23.05.2013 12:58
Η «Κυβέρνηση Βορίδη», «το ακροδεξιό κέρας» και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος - Media

Όχι μόνον ασπίδα, αλλά πανοπλία επιχειρεί να φορέσει η Ν.Δ. στον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να αντιμετωπίσει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Όχι μόνον ασπίδα, αλλά πανοπλία επιχειρεί να φορέσει η Ν.Δ. στον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να αντιμετωπίσει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
 
Μετά τη χθεσινοβραδινή εμμονή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να αποφασιστεί το θέμα σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ανακοινώθηκα αργά απόψε ότι η συνάντηση των τριών αρχηγών θα γίνει τη Δευτέρα το απόγευμα στις 6 στο Μέγαρο Μαξίμου.  Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Φώτη Κουβέλη με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Η Ν.Δ. η οποία πιέζεται από το ακροδεξιό εκκλησιαστικό και στρατιωτικό της λόμπι είχε βγάλει «φιρμάνι» νωρίτερα σήμερα ότι δεν προτίθεται να καταθέσει ξεχωριστό νόμο όπου θα μετατρέπεται σε «ιδιώνυμο» το αδίκημα του εμπρηστικού μισαλλόδοξου και ρατσιστικό λόγου, με το βασικό επιχείρημα ότι οι υπάρχουσες διατάξεις της νομοθεσίας μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν από τις ανάγκες ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας στο νομοθετικό μας πλαίσιο και άφησε ανοικτό το περιθώριο τροποποιήσεων και βελτιώσεων σε οριακό επίπεδο.
 
Για το «ιδιώνυμο» θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε « παραβίαση της θεμελιώδους συνταγματικής αρχής της ελευθερίας της έκφρασης» και θα μπορούσε να είχε γενικευμένη εφαρμογή κατά πάντων προκαλώντας περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιχειρεί να λύσει. Στο πλαίσιο αυτό οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη κύριοι Μπ. Μπαλτάκος(γενικός γρ. κυβέρνησης), Χ. Αθανασίου(αν. υπ. Εσωτερικών), Αθ. Μπούρας (γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ.), Αν. Νεράντζης(πρ. Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής) και οι βουλευτές Χρ. Λαζαρίδης (στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά) και Π. Παυλόπουλος, ασχολήθηκαν με τις ενστάσεις που δημόσια έχει καταθέσει ο βουλευτής ΔΗΜΑΡ και καθηγητής εγκληματολογίας Γ. Πανούσης και άλλα μέλη της επιστημονικής κοινότητας για την σκοπιμότητα του νομοσχεδίου όπως και το ΚΚΕ το οποίο από το 2008 δίνει μάχη κατά της αντίληψης εξομοίωσης του ναζισμού με τον Κομμουνισμό.
 
Τον τόνο της κατάστασης που επικρατεί στη Ν.Δ. έδωσε σήμερα ο Μάκης Βορίδης μιλώντας για «ιερές ιδεοληψίες της Αριστεράς».
 
Πάντως ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ όχι μόνον δεν έχουν καταθέσει τα όπλα αλλά επιμένουν στην άμεση προώθηση και ψήφιση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη έχοντας για πρώτη ίσως φορά την ολόθερμη –παρότι κριτική – στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και για τον ίδιο τον Αντώνη Ρουπακιώτη η προώθηση του νομοσχεδίου αποτελεί όρο παραμονής του στην κυβέρνηση, ενώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν διανοούνται ότι το κόμμα τους θα τσαλακωθεί τόσο άσχημα αποτυγχάνοντας για τρίτη φορά τα τρία τελευταία χρόνια να περάσει ένα νομοθέτημα που θα προασπίζει την Ελληνική Δημοκρατία και κοινωνία απέναντι στο ρατσιστικό μίσος, την ξενοφοβία και την μισαλλοδοξία.
 
Για όσους αγωνιούν τι θα συμβεί, κατά το σύνηθες, θα βρεθεί μετά από ώρες τηλεοπτικού χρόνου και ποταμούς δημοσιευμάτων μια «χρυσή τομή» αφού όλοι ψηλώνουν τον πήχη για να περάσουν τελικά από κάτω.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:18