search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:16
MENU CLOSE

Ανάπτυξη από τα θυμαράκια…

23.05.2013 21:00
Ανάπτυξη από τα θυμαράκια… - Media

Τι κλίμα ευφορίας είναι πια αυτό που δίνει ο Σαμαράς!!!!  Όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει ότι όλα βαίνουν καλώς…

Τι κλίμα ευφορίας είναι πια αυτό που δίνει ο Σαμαράς!!!!  Όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει ότι όλα βαίνουν καλώς… Πέρα από τα μέλη του, τους αυλικούς του κι εκείνους που έχουν συμφέροντα από την συνέχιση παραμονής του στην εξουσία του τρίο Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη θέλει διακαώς να  πείσει και εμάς ότι τέλειωσε η κρίση και έρχεται η ανάπτυξη…
 
Νομίζει ότι λέγε λέγε θα μασήσουμε και θα καταφέρει να φέρει στα μέτρα την αντίληψη μας για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας με ευθύνη του…
 
Χθες μάλιστα προχώρησε και σε εκτιμήσεις στον ιρλανδό Πρωθυπουργό Εντα Κένι ότι το 2013 λέει θα έχουμε ξεπεράσει το στόχο, προσθέτοντας ότι «πήγα στην Κίνα για να δείξουμε την εξωστρέφεια. Να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και επιχειρηματικότητας»!!!
 
Και ερωτώ με τις εγχώριες επιχειρήσεις  που τις έχει ξετινάξει στους φόρους, τι γίνεται; Πόσους ακόμη έκτακτους φόρους πρέπει να πληρώσουν. Τέσσερα χρόνια τώρα πληρώνουν έκτακτους φόρους. Χτες για την κοινωνική αλληλεγγύη και για την πατρίδα, αύριο για τα συνταξιοδοτικά ταμεία. Κι αν προκύψει καμία «τρύπα» στην χρηματοδότηση της εθνικής άμυνας, τα κέρδη των επιχειρήσεων θα είναι πάλι διαθέσιμα προς φορολόγηση. Κι αν υπάρξει καμία νέα ανάγκη, μην αγχώνεστε! Θα μπουν κι άλλοι νέοι και έκτακτοι φόροι.
 
Όσο για τις αισιόδοξες προβλέψεις του Σαμαρά του θυμίζουμε με λύπη μας ότι το 2013 θα είναι έτος αποκάλυψης….Συγκεκριμένα  το Φθινόπωρο αναμένεται να κλείσουν 170.000 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αφήνοντας στην τύχη τους 195.000 νέους ανέργους.

Άρα έχουμε 1.350.000 άνεργους + 195.000 νέους ανέργους φθάνουν με την  ιλιγγιώδη ταχύτητα τους 1.600.000 ανέργους.   Σε αυτούς βέβαια δεν υπολογίζουμε και  τους απλήρωτους εργαζομένους.
 
Όσο για τις προσπάθειες που κάνει όπως λέει να καταπολεμήσει την ανεργία αυτός και ο Βρούτσης ; Ε, είναι για γέλια… Μας έχουν ζαλίσει ότι εξασφαλίζουν πεντάμηνη εργασία με μισθό πείνας περίπου 500 ευρώ.
 
Ήρθε η ώρα να πατήσει και λίγο γη. Και για να τον βοηθήσουμε να έρθει πιο γρήγορα  στην πραγματικότητα επικαλούμαστε την έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κλίμακα», που βασίζεται στις επίσημες καταγραφές της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η οποία λέει ότι το  Μνημόνιο, αποδεικνύεται για την χώρα μας άκρως επικίνδυνο καθώς οι ειδικοί καταγράφουν στην εποχή της τρόικας τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών τα τελευταία 50 χρόνια. Ειδικότερα, το 2011 στην Ελλάδα (477 αυτοκτονίες) ενώ για το πρώτο τρίμηνο του 2013, οι ειδικοί είναι πολύ προβληματισμένοι και κάνουν εξαιρετικά αρνητικές προβλέψεις..
 
Και ερωτώ από πού αντλείς αισιοδοξία κύριε Πρωθυπουργέ; Εκτός αν πιστεύεις ότι με τους Έλληνες στα θυμαράκια η ανταγωνιστικότητα, θα έρθει γρήγορα !!!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03