search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:02
MENU CLOSE

Επεισόδια στην Στοκχόλμη για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα

24.05.2013 06:03
Επεισόδια στην Στοκχόλμη για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα - Media

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν για ακόμη μία νύχτα στη Στοκχόλμη, με δύο σχολεία και ένα αστυνομικό τμήμα να έχουν υποστεί ζημιές και τουλάχιστον εννέα οχήματα να έχουν καεί στα προάστια της σουηδικής πρωτεύουσας.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν για ακόμη μία νύχτα στη Στοκχόλμη, με δύο σχολεία και ένα αστυνομικό τμήμα να έχουν υποστεί ζημιές και τουλάχιστον εννέα οχήματα να έχουν καεί στα προάστια της σουηδικής πρωτεύουσας.
Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια αυτών των επεισοδίων, αλλά δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματίας, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η σουηδική αστυνομία προς το πρακτορείο ΤΤ.
Στο προάστιο του Ρίνκεμπι, έξι οχήματα κάηκαν, τα πέντε ολοσχερώς. Τρία άλλα οχήματα πυρπολήθηκαν στο Νόρσμποργκ, ενώ η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σ' ένα αστυνομικό τμήμα στο Όλβσγε τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Όπως και την περασμένη νύκτα, αστυνομικοί πετροβολήθηκαν στο Σοντερτέλγε.
Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, δύο σχολεία, το πρώτο στην Τένστα και το δεύτερο στην Κίστα, κοντά στο Χούσμπι, απ' όπου ξεκίνησαν οι ταραχές, πυρπολήθηκαν επίσης, όμως κι εκεί οι πυρκαγιές τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο.
Τα βίαια αυτά επεισόδια έχει προκαλέσει μια συζήτηση στη Σουηδία για την ένταξη των μεταναστών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του πληθυσμού, αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού στις φτωχές συνοικίες των μεγάλων πόλεων της χώρας και η ανεργία μεταξύ τους είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.
Οι ταραχές ξεκίνησαν από το θάνατο ενός 69χρονου μετανάστη από την αστυνομία στην κατοικία του στο Χούσμπι, μια φτωχή συνοικία της Στοκχόλμης. Η αστυνομία δήλωσε πως δεν κατάφερε να επικοινωνήσει λογικά με τον ένοπλο αυτόν άνδρα και επικαλέσθηκε νόμιμη άμυνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:02