search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:07
MENU CLOSE

Έφυγε από τη δίκη του ο Τσοχατζόπουλος

24.05.2013 08:35

Αποχώρησε από το δικαστήριο ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μέχρι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να ικανοποιήσει το αίτημά του για κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και άλλων μελών του ΚΥΣΕΑ.

Αποχώρησε από το δικαστήριο ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μέχρι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να ικανοποιήσει το αίτημά του για κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και άλλων μελών του ΚΥΣΕΑ.
 
«Η παρουσία μου αν έχω ρόλο θεατή και δεν εξετάσουμε την ουσία δεν είναι απαραίτητη. Όταν θα εξεταστούν θέματα ουσίας θα είμαι και πάλι “παρών”» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Τσοχατζόπουλος.
 
Το δικαστήριο από τη μία έκρινε το αίτημα ως «προώρως υποβληθέν» αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθούν στο μέλλον, αν προκύψει ανάγκη, τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και άλλα μέλη του ΚΥΣΕΑ.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χρήστος Κατσιάνης επισήμανε στον κατηγορούμενο ότι στόχος του δικαστηρίου είναι η ανεύρεση της αλήθειας που είναι και η ουσία της δίκης.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος απάντησε ότι θα επανέλθει όταν κληθεί το ΚΥΣΕΑ για να του απαντήσει ο πρόεδρος του δικαστηρίου: «Εμείς δεν αποκλείσαμε το ΚΥΣΕΑ, αδημονείτε κ. Τσοχατζόπουλε».

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ.Παναγιωτοπουλος είπε ότι είναι δικαίωμα του κ. Τσοχατζόπουλου να αποχωρήσει, ωστόσο συμπλήρωσε:

«Είναι δικαίωμά του να αποχωρήσει. Αλλά ο κατηγορούμενος υποχρεούται να παραμείνει και να ακούσει τους μάρτυρες, την πολιτική αγωγή, έστω και εάν βάλει ωτοασπίδες στα αυτιά του, έστω και εάν λύνει σταυρόλεξα, είναι απαραίτητη η παρουσία του εδώ.»

Στο μεταξύ, ο Νίκος Ζήγρας μέσω του συνηγόρου του ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης, ενώ ο συνήγορος της Βίκης Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας, έκανε γνωστό ότι την Δευτέρα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου θα κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24