16/12/2018 20:57:39

«Δεν τίθεται θέμα κλεισίματος του ΕΚ Κινηματογράφου»

«Δεν τίθεται θέμα κλεισίματος του ΕΚ Κινηματογράφου» - Media
«Δεν τίθεται θέμα κλεισίματος του ΕΚ Κινηματογράφου», δήλωσε στο «Π» ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Γρηγόρης Καραντινάκης, απαντώντας στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Τζαβάρας σκέφτεται να κάνει διαθρωτικές αλλαγές, ανάμεσα στις οποίες υπάρχει και το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στο ΕΚΚ. Την αναστάτωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του σκηνοθέτη Γιάννη Σολδάτου σε εφημερίδα, ο οποίος εμφανίζεται ως άτυπος σύμβουλος του υπουργού.
 
Ο Γρηγόρης Καραντινάκης, ωστόσο, μας διαβεβαιώνει ότι «όποτε έχω συζητήσει με τον Κ.Τζαβάρα, δεν έθεσε ποτέ θέμα κλεισίματος του ΕΚΚ». Και συμπληρώνει: «Θεωρώ λάθος να τορπιλίζεται με αφοριστικές απόψεις ο ελληνικός κινηματογράφος, σε μια στιγμή που πάει καλά και οι ταινίες διαπρέπουν σε διεθνή φεστιβάλ,  δίνουν ένα καινούργιο στίγμα και όλοι μιλάνε για ένα νέο κύμα ελληνικού σινεμά. Το θέμα είναι πως θα ενισχύσουμε αυτή την δυναμική».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.