search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:40
MENU CLOSE

Άνοιξε το TAXIS NET

24.05.2013 14:02
Άνοιξε το TAXIS NET - Media

Σε λειτουργία τέθηκε περίπου στις 16:30 το μεσημέρι της Παρασκευής μετά από πολύωρη καθυστέρηση η εφαρμογή του TAXIS NET στην οποία θα υποβάλλονται στο εξής οι φορολογικές δηλώσεις.

Σε λειτουργία τέθηκε περίπου στις 16:30 το μεσημέρι της Παρασκευής μετά από πολύωρη καθυστέρηση η εφαρμογή του TAXIS NET στην οποία θα υποβάλλονται στο εξής οι φορολογικές δηλώσεις.
 
Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου.

Για την πρόσβαση στη σχετική εφαρμογή και την υποβολή της δήλωσης οι υπόχρεοι πρέπει να διαθέτουν τους απαραίτητους κωδικούς (κλειδάριθμος) στο πληροφοριακό σύστημα.

Ωστόσο πολλά ασφαλιστικά ταμεία καθώς και υπόχρεοι φορείς είτε δεν έχουν ακόμα αποστείλει στους δικαιούχους τις βεβαιώσεις αποδοχών προηγουμένου έτους, είτε δεν έχουν ενημερώσει ότι η χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας τους στο διαδίκτυο.

Από φέτος, για πρώτη φορά, υποχρεωτικά θα αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις οι τόκοι των καταθέσεων των φορολογούμενων, γεγονός που σημαίνει πως χρειάζεται σχετική βεβαίωση και από το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρεί λογαριασμό ο υπόχρεος.

Σημειώνεται πως μόνο όταν συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, θα υποβάλλονται χειρόγραφα οι φορολογικές δηλώσεις. Αρμόδιος να το κρίνει θα είναι ο προϊστάμενος της ΔΟΥ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:39