search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:03
MENU CLOSE

Πορτογαλία: Ο χαρακτηρισμός «κλόουν» προσβάλλει τον πρόεδρο;

24.05.2013 17:01
Πορτογαλία: Ο χαρακτηρισμός «κλόουν» προσβάλλει τον πρόεδρο;  - Media

Ο Πορτογάλος πρόεδρος Καβάκου Σίλβα φαίνεται πως εκνευρίστηκε πολύ με τον χαρακτηρισμό «κλόουν» που του απέδωσε Πορτογάλος συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Ο Πορτογάλος πρόεδρος Καβάκου Σίλβα φαίνεται πως εκνευρίστηκε πολύ με τον χαρακτηρισμό «κλόουν» που του απέδωσε Πορτογάλος συγγραφέας και δημοσιογράφος με συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα Jornal de Negocios.

Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας ο Πορτογάλος πρόεδρος ζήτησε από τη γενική εισαγγελία να εξετάσει εάν η δήλωση αυτή συνιστά «προσβολή της τιμής» του αρχηγού του κράτους.

«Έχουμε ήδη έναν κλόουν. Ονομάζεται (Ανίμπαλ) Καβάκου Σίλβα». Αυτός ήταν ο τίτλος της συνέντευξης του συγγραφέα Μιγκέλ Σόουζα Ταβάρες, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί στην Πορτογαλία ένας πολιτικός σαν τον Ιταλό ηθοποιό Μπέπε Γκρίλο.

Ο Σόουζα Ταβάρες, μιλώντας στο πρακτορείο Lusa, παραδέχτηκε ότι οι δηλώσεις του ήταν «υπερβολικές» και ότι, μολονότι «δεν εκτιμά τον Καβάκου Σίλβα ως πολιτικό, σέβεται το θεσμό του προέδρου του κράτους». 
 
Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, η «προσβολή της τιμής» του Προέδρου τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 3 ετών ή με πρόστιμο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:03