search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:02
MENU CLOSE

Βρέθηκαν οι πόροι για την συνέχιση του Erasmus

24.05.2013 17:19
Βρέθηκαν οι πόροι για την συνέχιση του Erasmus - Media

«Σώθηκε» τελικά μετά από έντονες πιέσεις σημαντικών προσωπικοτήτων το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus το οποίο μετά τις περικοπές στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό κινδύνευε με κατάργηση.

«Σώθηκε» τελικά μετά από έντονες πιέσεις σημαντικών προσωπικοτήτων το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus το οποίο μετά τις περικοπές στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό κινδύνευε με κατάργηση.
 
Η χρηματοδότηση του προγράμματος τα τελευταία χρόνια περιορίστηκε τόσο πολύ ώστε ο προϋπολογισμός του για το 2012 παρουσίαζε έλλειμμα 90 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Μετά από πιέσεις προσωπικοτήτων όπως ο Νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης και η Ιταλίδα Ολυμπιονίκης Ελίζα Ντι Φραντσίσκα, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι από τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ του προϋπολογισμού για τα έτη 2014-20 θα δοθούν για την εκπαίδευση και περίπου 1,5 δισεκ. από αυτά τα χρήματα αφορούν το Erasmus.
 
Tο Erasmus, από το όνομα του Έρασμου, του Ολλανδού φιλόσοφου της Αναγέννησης, μέχρι σήμερα έχει δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια φοιτητές απ' όλες τις χώρες τις ΕΕ να σπουδάσουν για ένα χρόνο σε μια άλλη χώρα και να έρθουν έτσι σε επαφή με μια άλλη γλώσσα και κουλτούρα.
 
Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 1987 με μια χούφτα φοιτητές, εξελίχθηκε με τα χρόνια στο, αδιαμφισβήτητα, πιο αποτελεσματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την ΕΕ. Μόνο κατά την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά έστειλε 270.000 νεαρούς Ευρωπαίους να φοιτήσουν σε πανεπιστήμια άλλων χωρών. 
 
Τα τελευταία χρόνια το Erasmus έχει επίσης αναδειχθεί σε αποτελεσματικό μέσο καταπολέμησης της ανεργίας των νέων. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι, σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:00