search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:11
MENU CLOSE

Αντιδράσεις προκαλεί δημοσίευμα για «λουκέτο» στην ΕΡΤ

26.05.2013 11:37
Αντιδράσεις προκαλεί δημοσίευμα για «λουκέτο» στην ΕΡΤ - Media

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα στον κυριακάτικο τύπο σύμφωνα με το οποίο στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών «έπεσε» στο τραπέζι πρόταση για κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα στον κυριακάτικο τύπο σύμφωνα με το οποίο στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών «έπεσε» στο τραπέζι πρόταση για κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Realnews», το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τον περασμένο Απρίλιο και τέθηκε από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να συναντήσει κάποια αντίδραση από τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, με το θέμα απλώς να μετατίθεται χρονικά. Ζήτημα επέστρεψε στην επικαιρότητα, με αφορμή την κυβερνητική δέσμευση απέναντι στην τρόικα για αποχώρηση 4.000 υπαλλήλων εντός του 2013 και 15.000 συνολικά εντός του 2014.

Ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Η. Μόσιαλος που είχε εξαγγείλει την συγχώνευση της δημόσιας τηλεόρασης, ένα σχέδιο που ποτέ δεν υλοποιήθηκε, ανέφερε μιλώντας στον Βήμα Fm πως η «Δεν μπορεί να εισπράττει από το ειδικό τέλος 300 εκ ευρώ που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες και να έχει τόσο χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης. Θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός στην ΕΡΤ  με αξιολόγηση προσωπικού και με ποιοτικό πρόγραμμα. Το θέμα δεν είναι η ποσότητα είναι ποιότητα στα δημόσια μέσα ενημέρωσης. Δεν χρειάζεται να έχει 25 -30 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την χώρα για να έχει μεγαλύτερη ακροαματικότητα και με 3-4 σωστούς σταθμούς θα μπορούσες να έχει μεγαλύτερη ακροαματικότητα. Το σχέδιο προέβλεπε ένα συμμάζεμα του 50% των σταθμών που υπάρχουν.»

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια στόματος Τέρενς Κουίκ καλούν την κυβέρνηση και τον Σίμο Κεδίκογλου να δώσει διευκρινίσεις. 

«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο αρμόδιος Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, οφείλει να δώσει διευκρινίσεις, για το εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκέψη για λουκέτο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απορρίπτουμε κάθε τέτοια προοπτική, κάθε τέτοιο μνημονιακό σχέδιο. Απεναντίας, ζητάμε οποιαδήποτε ενέργεια να αφορά μόνο στην αναβάθμιση των ειδησεογραφικών, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών της στα πλαίσια του απόλυτου πλουραλισμό.»

Μιλώντας στο Βήμα, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π.Καλφαγιάννης ανέφερε πως επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ.Κεδίκογλου ο οποίος δήλωσε άγνοια σχετικά με το θέμα. 

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει πως δεν επιτρέψει την συρρίκνωση της ΕΡΤ: « Το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη, όπως επίσης και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10