search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:55
MENU CLOSE

ΣτΕ: Νόμιμο το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων

27.05.2013 09:09
ΣτΕ: Νόμιμο το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων - Media

Το πράσινο φως στην διεύρυνση του ωραρίου των φαρμακείων «άναψε» το Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς αποφάνθηκε ότι αποβλέπει στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. 

Το πράσινο φως στην διεύρυνση του ωραρίου των φαρμακείων «άναψε» το Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς αποφάνθηκε ότι αποβλέπει στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. 
 
Σύμφωνα με το Δ' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η θέσπιση του διευρυμένου ωραρίου όχι μόνο δεν παραβιάζει τις διατάξεις του Συντάγματος και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περιορίζοντας την επαγγελματική δραστηριότητα των φαρμακοποιών αλλά αντίθετα τους παρέχει μεγαλύτερη ελευθερία κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους. Άλλωστε, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό των αποφάσεων που εξέδωσε το ΣτΕ, «είναι προαιρετικό» και σε καμία περίπτωση δεν θίγει το υφιστάμενο νόμιμο ωράριο των φαρμακείων, ή τις εφημερίες και τις υποχρεωτικές διημερεύσεις ή διανυκτερεύσεις τους. Εξασφαλίζεται αντίθετα η λειτουργία μεγαλύτερου αριθμού φαρμακείων από εκείνον που έχει καθοριστεί υποχρεωτικά , κατά τη διάρκεια του ωραρίου των εφημεριών. 

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε όλες τις αιτιάσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λιβαδειάς και Κορινθίας που υπογράφουν τις σχετικές προσφυγές τους πως με τη θέσπιση του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων διαφοροποιούνται τα καταστήματα που διαθέτουν όμοιες κατηγορίες αγαθών και ευνοούνται τα φαρμακεία εκείνα που λειτουργούν με μεγάλο αριθμό φαρμακοποιών τα οποία και θα αποκτήσουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:55