search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:32
MENU CLOSE

Για «εμπαιγμό» κατηγορούν οι δικηγόροι τον Χατζηδάκη

27.05.2013 17:16
Για «εμπαιγμό» κατηγορούν οι δικηγόροι τον Χατζηδάκη - Media

Αιχμές κατά του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών – τον κατηγορούν για την άρνησή του να συνυπογράψει την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για την παρουσία δικηγόρου κατά τη διεξαγωγή της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης.

Σοβαρές αιχμές κατά του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη περιλαμβάνει η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατηγορώντας τον ότι αρνείται να συνυπογράψει την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για την παρουσία δικηγόρου κατά τη διεξαγωγή της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης, στην οποία θα υπάγονται, κατόπιν σχετικής τροποποίησης του νόμου της ''Κατσέλη'' (Ν. 3869/2010), οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των οφειλών των υποχρεωμένων νοικοκυριών (φυσικών προσώπων).

Σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών η δήλωση του κ. Χατζηδάκη πως «δεν υπογράφει ένα νομοσχέδιο που θα επιβαρύνει περισσότερο τον οφειλέτη»:

α) στην καλύτερη περίπτωση καταδεικνύει μία πρωτοφανή άγνοια του υπουργού Ανάπτυξης για τη φύση του θεσμού της διαμεσολάβησης.

β) στη χειρότερη περίπτωση πρόκειται για μία δόλια αντίδραση, προερχόμενη από διεθνή και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, τα οποία επιζητούν να ακυρωθεί η νομοθετική προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στην πράξη και να αφεθούν οι πολίτες βορά στις Τράπεζες.

Ο ΔΣΑ ως προς το επιχείρημα του κ. Χατζηδάκη περί «δήθεν περαιτέρω επιβάρυνσης των οφειλετών», απαντά ότι δεν υπάρχει καμία λογική, καθώς η «επιβάρυνση» για τους οφειλέτες ορίζεται στο «αστρονομικό» ποσό των 50 ευρώ (συν μόλις 0,3% επί του ποσού για οφειλές άνω των 20.000 ευρώ)».

Τέλος, οι δικηγόροι της Αθήνας επισημαίνουν, πως «σε κάθε περίπτωση, είναι τουλάχιστον εμπαιγμός να δηλώνει, ότι δεν συνυπογράφει την «επιβάρυνση» του οφειλέτη με 50 ευρώ, ο ίδιος άνθρωπος που μέχρι σήμερα δεν δίστασε να συνυπογράψει και να υπερψηφίσει όλα εκείνα τα δυσβάσταχτα μνημονιακά μέτρα, όπως είναι οι οριζόντιες περικοπές των μισθών και των συντάξεων σε συνδυασμό με την οριζόντια υπερφορολόγηση, που δεν επιβάρυναν απλώς αλλά εξαθλίωσαν ολόκληρο τον ελληνικό λαό, με την ανεργία να έχει ήδη ξεπεράσει το 27%, – το υψηλότερο ποσοστό σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση – το οποίο, σε απόλυτους αριθμούς, αντιστοιχεί σε περισσότερους από 1.300.000 ανέργους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:30